Ελεύθερος Τύπος
Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Δύσκολες ισορροπίες

Μητσοτάκης για κορονοϊό: Δεν θα πάμε σε νέο lockdown

Newsroom eleftherostypos.gr

Η κυβέρνηση καλείται να επιλύσει δύσκολες εξισώσεις με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, που αναμένεται να αυξήσει τον αριθμό των θετικών διαγνώσεων, και την ταυτόχρονη προσπάθεια για τιθάσευση της πανδημίας, παράλληλα με την ομαλή λειτουργία της οικονομίας και τον έλεγχο των τιμών στην αγορά.
Είναι σαφές ότι στην πρώτη περίπτωση τα «κλειδιά» είναι ο εμβολιασμός και τα διαγνωστικά τεστ ως μέσα πρόληψης, ενώ στον τομέα της οικονομίας η νέα μείωση των φόρων που αναμένεται να εξαγγείλει ο πρωθυπουργός θα πρέπει να κατευθυνθεί προς την ανάπτυξη και να εξουδετερώσει το κύμα ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα και υπηρεσίες, που οφείλεται στις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία και στη μείωση της προσφοράς πετρελαιοειδών από τις χώρες παραγωγούς.

Σημαντικό, στο πλαίσιο αυτό, είναι να αντιμετωπιστούν οι στρεβλώσεις που υπάρχουν στην αγορά, όπου διαπιστώνονται φαινόμενα κερδοσκοπίας, την ώρα που οι περισσότερες επιχειρήσεις προσπαθούν να χτίσουν υγιείς σχέσεις με τους καταναλωτές.

Αύριο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα δώσει από το βήμα της ΔΕΘ το στίγμα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης για τον επόμενο χρόνο, με κεντρικούς άξονες τη μείωση της φορολογίας, την ενίσχυση των οικονομικά ευάλωτων νοικοκυριών που έχουν ανάγκες, αλλά και τη στήριξη της μεσαίας τάξης.

Βασικό στόχο αποτελεί επίσης η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και η σταδιακή επαναφορά στην πλήρη κανονικότητα, όπως θα πρέπει να συμβεί και με την κοινωνική δραστηριότητα, χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η προσπάθεια ελέγχου της πανδημίας.

Πρόκειται για εύθραυστες ισορροπίες, στις οποίες κοινή συνισταμένη για την επιτυχία είναι οι μαζικοί εμβολιασμοί, τα τεστ και η τήρηση των μέτρων προστασίας, παράλληλα με την εφαρμογή των πολιτικών που είναι αναγκαίες για την επιδιωκόμενη ανάπτυξη στην οικονομία, αλλά και για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Το τείχος της ανοσίας και ο τοίχος της άρνησης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Τα διλήμματα της επόμενης ημέρας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οι ανακατατάξεις στην παγκόσμια σκακιέρα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Θετικά σημάδια στην αγορά εργασίας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Στρατηγική επιλογή η επαγγελματική εκπαίδευση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ο ορθολογισμός πάντα υπερισχύει

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Με το βλέμμα στο μέλλον

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μεταρρυθμίσεις και γενναίες αποφάσεις

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Ελεύθερος Τύπος Newsroom