Ελεύθερος Τύπος
Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Αντιπολίτευση χωρίς αντίκρισμα

Τσίπρας

Newsroom eleftherostypos.gr

Η επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στη Μύκονο, με αφορμή το μίνι «lockdown», αναδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την περισσή υποκρισία με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί αντιπολίτευση και στο ζήτημα της πανδημίας.

Οταν κλείνει κάτι, καταγγέλλουν ότι το κλείσιμο γίνεται εις βάρος της οικονομίας, και όταν ανοίγουν δραστηριότητες, εγκαλούν την κυβέρνηση ότι λειτουργεί εις βάρος της δημόσιας υγείας, όπως για παράδειγμα συνέβη στην περίπτωση των σχολείων, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε την κυβέρνηση για το άνοιγμά τους.

Είναι σαφές πως η κριτική του κ. Τσίπρα στο θέμα της Μυκόνου είναι κι αυτή ένα πυροτέχνημα λίγων ωρών που δεν έχει απολύτως κανένα αντίκρισμα στην κοινωνία.

Η πανδημία έχει μια δυναμική την οποία κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Βλέπουμε ότι η νέα μετάλλαξη Δέλτα είναι πιο μεταδοτική και επικίνδυνη και ότι οι χώρες του μεσογειακού Νότου έχουν υποχρεωθεί λόγω της αναζωπύρωσης του ιού να αλλάξουν πολλές φορές μέτρα.

Η Ελλάδα τα έχει καταφέρει καλύτερα από τις περισσότερες χώρες της Ευρώπης στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, ενώ παράλληλα δίνει αγώνα για να ανεβάσει τον τουρισμό προσελκύοντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών.

Ο Αλ. Τσίπρας πήγε στη Μύκονο για να στηλιτεύσει την κυβέρνηση ότι επέφερε πλήγμα στον τουρισμό επειδή επέβαλε τοπικούς περιορισμούς προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση του ιού και να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια για τους κατοίκους και τους τουρίστες. Κι αυτό όταν επί των ημερών διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το τουριστικό προϊόν έγινε ακριβότερο, με τον ΦΠΑ από το 13% να ανεβαίνει στο 24% και τους τυχοδιωκτισμούς του στη διαπραγμάτευση του α’ εξαμήνου του 2015 και το δημοψήφισμα για το Grexit, στέρησε εκατομμύρια επισκέπτες από τη χώρα.

Ας αφήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ την υποκρισία, που εκφράστηκε και στο θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών που καταψήφισε στη Βουλή, και ας ασκήσουν υπεύθυνη αντιπολίτευση.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Ψηφιοποίηση του συστήματοςYγείας

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Δράση κατά της ενδοοικογενειακής βίας

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Οι (αν)ήσυχες ημέρες του Αυγούστου

Να προστατεύσουμε τον τουρισμό

Τα 100 δισ. που μπορούν να αλλάξουν την Ελλάδα

Ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών

Αυστηρότερες ποινές που θα εκτίονται

Ο μακρύς δρόμος προς την πραγματική σύγκλιση