Τι να κάνετε για να διώξετε τη μυρωδιά του ψαριού
Όταν τηγανίζετε ή ψήνετε ψάρι η μυρωδιά του είναι πολύ έντονη. Μάλιστα ακόμα κι αν αερίσετε το σπίτι είναι πιθανόν να μυρίζει ψαρίλα για αρκετές ημέρες.
Αν λοιπόν μαγειρέψετε ψάρι σήμερα ( και οποιαδήποτε άλλη φορά) σημειώστε τι μπορείτε να κάνετε για να αποφύγετε την ψαρίλα.
Μπαχαρικά
Τα μπαχαρικά είναι μια καλή λύση για την απομάκρυνση ανεπιθύμητων μυρωδιών. Σσε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει προσθέστε τζίντζερ και ξυλάκια κανέλας. Αφήστε το τουλάχιστον 15 λεπτά στο μάτι της κουζίνας.
Ξίδι
Σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό προσθέστε ξίδι, κανέλα ή αιθέρια έλαια. Αφήστε το νερό να σιγοβράζει για 10- 15 λεπτά.
Λεμόνια
Ένα άλλο δημοφιλές εξουδετερωτικό οσμών είναι το λεμόνι. Κόμψε μερικά λεμόνια και τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα με νερό. Αφήστε τα να βράσουν για λίγο , μέχρι ο χώρος να μυρίσει λεμόνι.
Xρήσιμα tips
- Καθαρίστε την κουζίνα ή τον φούρνο μόλις τελειώσετε το μαγείρεμα χρησιμοποιώντας ξίδι ή λεμόνι.
- Επίσης μια καλή ιδέα είναι ψήσετε κάτι γλυκό, όπως μπισκότα ή κέικ ώστε να φύγει η μυρωδιά του ψαριού.
Ειδήσεις σήμερα
Ιωάννινα: Προθεσμία να απολογηθούν πήραν οι συλληφθέντες μετά το αιματηρό επεισόδιο