1. Μην γεμίζετε υπερβολικά το καλάθι
Αν τοποθετήσετε πολλά τρόφιμα, θα ψηθούν άνισα και θα χάσουν την τραγανή υφή τους.
2. Προθερμαίνετε το air fryer
Ακριβώς όπως κάνετε με τον φούρνο, έτσι και το air fryer χρειάζεται να προθερμανθεί για λίγα λεπτά πριν βάλετε τα υλικά σας. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι τα τρόφιμα θα ψηθούν ομοιόμορφα από την αρχή.
5 tips ομορφιάς που προλαβαίνετε να κάνετε πριν το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν
3. Ψεκάστε με λίγο λάδι
Αν και το air fryer μαγειρεύει με ελάχιστο ή καθόλου λάδι, ένα μικρό ψέκασμα με ελαιόλαδο ή σπρέι μαγειρέματος μπορεί να κάνει τα φαγητά πιο τραγανά και να τους δώσει χρυσή απόχρωση.
4. Χρησιμοποιήστε λαδόκολλα
Η λαδόκολλα μπορεί να βοηθήσει στο καθάρισμα, αλλά φροντίστε να μην καλύπτετε ολόκληρο τον πάτο, γιατί ο αέρας δεν θα κυκλοφορεί σωστά. Προτιμήστε να τη χρησιμοποιείτε για ευαίσθητα τρόφιμα όπως ψάρια ή λαχανικά.
5. Γυρίζετε τα τρόφιμα στη μέση του ψησίματος
Για τέλειο ψήσιμο και από τις δύο πλευρές, γυρίστε τα τρόφιμα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μεγάλες ποσότητες ή πιο παχιά κομμάτια κρέατος.
Ειδήσεις σήμερα
Τα 6 φυτά ιδανικά για να γεμίσετε τις γωνίες του σπιτιού σας
Βέφα Αλεξιάδου: Μια ζωή σκέτος εφιάλτης – Ο αλκοολικός πατέρας και το ξύλο στη μάνα της
Τένις: Στο Νο11 της παγκόσμιας κατάταξης ο Τσιτσιπάς – 32η η Σάκκαρη