Η σκορδαλιά φτιάχνεται είτε με ψωμί είτε με πατάτα, αλλά το βασικό της συστατικό είναι φυσικά το σκόρδο, το οποίο γενικότερα είναι πολύ υγιεινό και μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που χρησιμοποιείται ως «γιατροσόφι» για διάφορες παθήσεις που σχετίζονται με την καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος, όπως η υπέρταση, η υψηλή χοληστερόλη και η στένωση των αρτηριών.
Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, είναι πολλές ιδιότητές του σε σχέση με την υπερπλασία του προστάτη, τον διαβήτη, την οστεοαρθρίτιδα, τη γρίπη και διάφορες μορφές καρκίνου. Οι ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου προκύπτουν κυρίως από την αλλισίνη, μια χημική ουσία η οποία του προσδίδει επίσης τη χαρακτηριστική του μυρωδιά.
Ωστόσο, κρύβεται ένας μεγάλος κίνδυνος!
Συγκεκριμένα, υπάρχουν μερικές περιπτώσεις που μπορεί το σκόρδο να προκαλέσει παρενέργειες εάν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες!
Διαβάστε την συνέχεια στο Youweekly.gr