Το τσάι Roselle συνεχίζει να προκαλεί ντελίριο στην παγκόσμια αγορά, διατηρώντας τη φήμη του ως το πιο θαυματουργό φυτό στον τομέα της απώλειας βάρους.
Το συγκεκριμένο φυτό αναπτύχθηκε στη Σρι Λάνκα. Φυτά όπως το Roselle Hibiscus αποτελεί ορόσημο στην αγροτική ιστορία της χώρας.
Η εταιρεία Ceylon Hibiscus (Pvt) Ltd υποβλήθηκε σε μια σειρά δοκιμών και πειραμάτων για να τελειοποιήσει τη διαδικασία καλλιέργειας. Οι προσπάθειές τους στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία, καθώς τώρα υπερηφανεύονται για μια ακμάζουσα καλλιέργεια που παράγει Roselle Hibiscus απαράμιλλης ποιότητας. Διάσημο για τα πολυάριθμα οφέλη για την υγεία, το Roselle Hibiscus είναι ένα μαγικό φυτό που έχει τραβήξει την προσοχή των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή. Με τις πλούσιες αντιοξειδωτικές του ιδιότητες και τις ευέλικτες εφαρμογές του, το Roselle Hibiscus έχει γίνει ένα περιζήτητο προϊόν στην παγκόσμια αγορά. Η Ceylon Hibiscus (Pvt) Ltd διαθέτει επί του παρόντος ένα προϊόν τσαγιού από βότανα με την επωνυμία «TehRos», ένα μείγμα ποτών κοκτέιλ με την επωνυμία «RedRos» και μια μαρμελάδα με την επωνυμία «Rosberry».
Η μελέτη, με επικεφαλής την υποψήφια διδάκτορα στο πανεπιστήμιο, Manisha Singh, αφιερώθηκε στην εξέταση του πώς οι αντιοξειδωτικές ενώσεις (φαινολικά εκχυλίσματα) και το οργανικό οξύ (υδροξυκιτρικό οξύ) της Rosella θα μπορούσαν να αναστείλουν το σχηματισμό λιποκυττάρων, τα οποία δημιουργούνται από την συσσώρευση λίπους στο σώμα και είναι ζωτικής σημασίας για τη ρύθμιση της ενέργειας και των επιπέδων σακχάρου του σώματος.
Τα ανθρώπινα βλαστοκύτταρα υποβλήθηκαν σε ξεχωριστή επεξεργασία με φαινολικά εκχυλίσματα και υδροξυκιτρικό οξύ προτού μετατραπούν σε λιποκύτταρα. Εκ του αποτελέσματος, τα κύτταρα που υποβλήθηκαν σε επεξεργασία με φαινολικά εκχυλίσματα είχαν 95% λιγότερο λίπος σε σύγκριση με τα κύτταρα ελέγχου.