Ευτυχώς, είναι εύκολο να κρατήσουμε φρέσκα τα αλεξανδρινά και να ανθίζουν πολύ πέρα από τις διακοπές. Κηπουροί μας δίνουν τις καλύτερες συμβουλές τους για το πώς να διατηρήσουμε ένα αλεξανδρινό φρέσκο όλη την περίοδο των γιορτών — και όχι μόνο
Πώς να κρατήσουμε φρέσκο το αλεξανδρινό μας:
1. Δώσε του έντονο, έμμεσο ηλιακό φως και διατήρησε το δροσερό
«Τοποθετήστε το φυτό στο πιατάκι του σε μια περιοχή που δέχεται έντονο, έμμεσο ηλιακό φως. Θα έπρεπε να είναι αρκετό ώστε να διαβάζεις ένα βιβλίο, αλλά όχι αρκετό για να κάνεις ηλιοθεραπεία», σημειώνει ο κηπουρός Tom Su. Αυτό διασφαλίζει ότι τα πέταλα των ανθέων δεν θα καούν ή δεν θα γίνουν καφέ. Επιπλέον, ο Su σημειώνει ότι τα αλεξανδρινά προτιμούν ψυχρότερες θερμοκρασίες περίπου 15°-20° C, αλλά όχι πολύ κρύες, καθώς οτιδήποτε κάτω από 10° C μπορεί να βλάψει το φυτό και να προκαλέσει πτώση των πετάλων του.
4 θεϊκά κουρέματα που θα σε ανανεώσουν τις φετινές γιορτές - Τόλμησέ τα!
2. Να ποτίζεις μόνο όταν το χώμα είναι στεγνό
«Για να προσδιορίσετε εάν το φυτό χρειάζεται πότισμα, πιέστε το δάχτυλό σας στην κορυφή του χώματος του φυτού. Αν το χώμα είναι στεγνό, χρειάζεται νερό», λέει η Savidge. Ένα κανονικό φυτό σε γλάστρα 15 εκ. χρειάζεται μόνο περίπου 350 ml νερό για να ενυδατώσει σωστά το έδαφος. Το πολύ νερό μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών του φυτού και θάνατο ολόκληρου του φυτού.
3. Δώσε του λίγη υγρασία
«Οι Poinsettias αγαπούν την υγρασία», λέει ο Su. «Αν το σπίτι σας είναι στεγνό κατά τη διάρκεια του χειμώνα, δοκιμάστε να βάλετε ένα δίσκο με νερό κοντά τους – θα εξατμιστεί και θα προσθέσει υγρασία στον αέρα». Μια άλλη ιδέα είναι να ψεκάζεις τα φύλλα με νερό τακτικά για να διατηρήσεις ένα κατάλληλο επίπεδο υγρασίας στο φυτό.
4. Εφάρμοσε ένα λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης
Για τα πιο υγιή φυτά που συνεχίζουν να παράγουν γόνιμες, ζωντανές ανθοφορίες, η Savidge προτείνει την προσθήκη λίγου λιπάσματος βραδείας αποδέσμευσης στο έδαφος κάθε τρεις έως τέσσερις εβδομάδες.
Ειδήσεις σήμερα
Αυτά είναι τα 4 έξυπνα tips για να «νικήσεις» τα hangover μετά τις γιορτές
Πανεύκολα δεντράκια από τυρί για ορεκτικό στο ρεβεγιόν [Βίντεο]