Μαγειρεμένα από βραστά εώς ποσέ αποτελούν για πολλούς το αγαπημένο φαγητό. Μια έρευνα αποκάλυψε ότι το 45% από τα 17.000 άτομα που συμμετείχαν θα επέλεγαν τα «αυγά σκραμπλ» ως το αγαπημένο τους πιάτο αντί για ποσέ, τηγανητά ή βραστά. Με απλά λόγια, είναι δύσκολο να πεις όχι σε ένα νόστιμο, ζεστό και αφράτο πιάτο με «σκραμπλ» καρυκευμένο απλά με αλάτι και πιπέρι.
10 tips για να φτιάξεις τα πιο ζουμερά «αυγά σκραμπλ» [scrambled eggs]
Τα «σκραμπλ» είναι όμως λιγότερο ελκυστικά όταν είναι στεγνά και παραψημένα.
Για να μη σου συμβεί μια τέτοια μαγειρική καταστροφή μικρές προσθήκες συστατικών ή αλλαγές στις μεθόδους μαγειρέματος μπορεί να τα βοηθήσουν να γίνουν απολαυστικά.
Tips για ζουμερά και αφράτα
1. Πρόσθεσε επιπλέον κρόκους αυγών διότι η προσθήκη περισσότερων κρόκων αυγών θα οδηγήσει τα ομελέτα σε ένα άλλο γευστικό επίπεδο, επειδή το προστιθέμενο λίπος και η επακόλουθη γαλακτωματοποίηση αυξάνουν τη θερμοκρασία που χρειάζονται οι πρωτεΐνες του αυγού για να δεσμευτούν.
2. Παράλειψε την προσθήκη γάλακτος και ρίξε μια μικρή ποσότητα νερού, καθώς ενώ το γάλα στεγνώνει το μείγμα και προκαλεί όχι μια αφράτη, απαλή υφή, το νερό αντίθετα θα αχνίσει τα αυγά στο τηγάνι, κάτι που βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας και της απαλής συνοχής.
Tα 6 top χρώματα που θα απογειώσουν την διακόσμηση του σπιτιού σας τα φετινά Χριστούγεννα
3. Κράτησε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία.
4. Πρόσθεσε λίγο χυμό λεμονιού για να κρατήσει το μείγμα ελαφρύ γιατί ο χυμός καθώς έχει οξύ αλλάζει θεμελιωδώς τη δομή της πρωτεΐνης των ασπράδιων αυγών καθώς αναδεύεται. Αυτό επιτρέπει στο μείγμα των αυγών να συγκρατεί καλύτερα τον αέρα, δημιουργώντας ένα αφράτο πιάτο.
5. Για αφράτα αυγά πρόσθεσε sour cream διότι το λίπος είναι «φίλος» σε αυτή την περίπτωση. Πρόσθεσε 4 κουταλάκια του γλυκού κρέμα ανά 4 αυγά.
6. Πρόσθεσε μια μεζούρα crème fraîche για ένα αφράτο αποτέλεσμα.
7. Σέρβιρε τα αυγά σε ζεστό πιάτο, γιατί ένα κρύο πιάτο θα τραβήξει τη ζεστασιά από τα αυγά και θα τα κάνει πιο στεγνά.
8. Βάλε λίγη μαγιονέζα. Η προσθήκη της στα αυγά θα ενισχύσει την περιεκτικότητα σε λιπαρά και θα δώσει μια πιο κρεμώδη αίσθηση στο στόμα.
9. Ανακάτευε συνεχώς τα αυγά για να μην σκληρύνουν.
10. Κόψε σε κύβους κρύο βούτυρο και ανακάτεψε το στα αυγά.
Ειδήσεις σήμερα
5 έξυπνα Τips που θα αυξήσουν τη διάρκεια «ζωής» του κινητού σας
Η σπαζοκεφαλιά με τα σπίρτα που θα τεστάρει την παρατηρητικότητα σας
Θα «βρέξει» χρήμα και έρωτας για 4 ζώδια – Με σημαντικές αλλαγές το πλανητικό σκηνικό