Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Φωτιά τώρα στην Κέρκυρα – Στο σημείο οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Πράγα: Πώς έκοψε τον… βήχα του Ερντογάν ο Μητσοτάκης – Το «θερμό» επεισόδιο στο δείπνο των ηγετών

5 λεπτά
Πράγα: Πώς έκοψε τον… βήχα του Ερντογάν ο Μητσοτάκης – Το «θερμό» επεισόδιο στο δείπνο των ηγετών

Ένταση επικράτησε στο δείπνο των ηγετών στην Πράγα όταν πήρε τον λόγο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και στο τέλος της παρέμβασής του κατηγόρησε απρόκλητα την Ελλάδα ότι ανεβάζει την ένταση και ότι προκαλεί ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε άμεσα σκληρή απάντηση.

Σύμφωνα με τις διπλωματικές πηγές ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τον λόγο αμέσως και του απάντησε ευθέως ότι πρέπει να πάψει να αμφισβητεί την κυριαρχία των νησιών. Και ότι αντί να προκαλεί εντάσεις θα πρέπει να προσέλθει σε συνεννόηση και διάλογο χωρίς εντάσεις και ακραία ρητορική, όπως κάνουν οι υπεύθυνοι ηγέτες.

Για άλλη μία φορά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέλεξε να παρουσιαστεί ο ίδιος ως… ειρηνοποιός και να παρουσιάσει τη χώρα του… θύμα των προκλήσεων της Ελλάδας, ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εκεί για να του απαντήσει άμεσα.

«Κάποιοι σύμμαχοι επιλέγουν να αυξάνουν την ένταση και τις προκλήσεις. Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η Τουρκία προστατεύει τα συμφέροντα της. Δεν θέλουμε ένταση με κανέναν γείτονα μας. Θέλουμε να λυθούν τα προβλήματα στην Ανατολική Μεσόγειο, βάσει του Διεθνούς Δικαίου», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Πράγα: Δεν συναντήθηκαν ούτε τα βλέμματά τους – Η στιγμή που ο Ερντογάν βλέπει τον Μητσοτάκη στην οικογενειακή φωτογράφιση

Τεταμένες φαίνεται πως είναι οι σχέσεις ανάμεσα στον πρωθυπουργό της χώρας μας Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όλοι οι πολιτικοί ηγέτες των χωρών έχουν πάρει θέση για την οικογενειακή φωτογραφία. Τη στιγμή που ο Ερντογάν μπαίνει στην αίθουσα και σπεύδει στο σημείο της φωτογράφισης ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας. Τα βλέμματα των δύο ηγετών δεν συναντήθηκαν.  Μετά το πέρας της οικογενειακής φωτογράφισης, ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε να συνομιλεί με τον κ. Σάντσεθ. Όταν ολοκλήρωσε την κουβέντα κατευθύνθηκε προς την αίθουσα που θα καθίσει.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Μέχρι στιγμής όπως δήλωσε ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο ή κάποια τελευταία εξέλιξη σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο συνάντησης, οπότε δεν υπάρχει κάτι νεότερο ως προς το ζήτημα αυτό.

Από εκεί και πέρα, αύριο Παρασκευή (7/10) ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει για όλο το φάσμα της τουρκικής προκλητικότητας τους Ευρωπαίους εταίρους. Όπως ξέρετε, το αυριανό είναι ένα άτυπο Συμβούλιο Κορυφής στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας που γίνεται στην Πράγα. Ακολουθεί το επόμενο Συμβούλιο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Η ελληνική πλευρά στον κατάλληλο τόπο και χρόνο, ό,τι θεωρεί ότι είναι καλύτερο για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, πάντοτε το κάνει με αποτελεσματικότητα.

Σύνοδος της Πράγας: Δείτε το χαρακτηριστικό πλάνο 

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]