Όπως είπε ο Παναγιώτης Τερεζάκης στον ΣΚΑΪ, το περιστατικό σημειώθηκε στις 6:51 το πρωί της Παρασκευής στο δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 1302.
«Κατά την αναφορά του συμβάντος παρουσιάστηκε έντονη δυσοσμία καμμένου υλικού στο δεύτερο βαγόνι. Ο μηχανοδηγός σταμάτησε στα Λιόσια και απομόνωσε την μονάδα κλιματισμού από όπου έβγαινε η δυσοσμία. Στη συνέχεια πήγε τους επιβάτες στα πίσω βαγόνια και συνέχισε το δρομολόγιο» περιέγραψε ο κ. Τερεζάκης.
Σύμφωνα με τον κ. Τερεζάκη, «η αρμοδιότητα για τα βαγόνια και τη συντήρησή τους είναι η Hellenic Train.
Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε ότι «είναι συμβάντα που γίνονταν και στο παρελθόν, δεν είναι ότι δεν είχαμε προβλήματα στο τροχαίο υλικό ή στις διαβάσεις. Ένα σύστημα που είχε ελλιπή χρηματοδότηση και έλλειψη προσωπικού τα τελευταία 15 χρόνια, έχει αρχίσει να έχει προβλήματα όσο και φιλότιμο κι αν υπάρχει»