«Ξεκινήσαμε τον χειμώνα να κάνουμε ένα τσουρέκι με κρέμες και πραλίνες. Φτιάξαμε την ποσότητα που θέλαμε και περίσσεψε ένα μικρό κουβαδάκι με κρέμα μπουγάτσα. Σκεφτόμουν τι να το κάνω, πώς να το αξιοποιήσω για να μην πάει χαμένη η νόστιμη κρέμα και μού ήρθε η ιδέα -αν και ήμασταν στα μέσα του Δεκέμβρη, να φτιάξω παγωτό. Η δοκιμή “έτυχε και …πέτυχε”» εξήγησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Στέλιος Ρίμπας.
Θεσσαλονίκη: Το παγωτίνι μπουγάτσας με το χρυσοκίτρινο χρώμα και την ιδιαίτερη γεύση
Οι δημιουργοί του παγωτού μπουγάτσα έκαναν πολλές δοκιμές και αλλαγές για να φτάσουν στη σημερινή τελική του μορφή. Η όψη και η γεύση είναι πολύ κοντά στην αγαπημένη πρωινή συνήθεια και όσοι έχουν δοκιμάσει τα ξυλάκια μπουγάτσα δεν σταματούν στο ένα.
«Το παγωτίνι έχει το χρυσοκίτρινο χρώμα της κρέμας μπουγάτσας και την ιδιαίτερη γεύση της. Πριν από το σερβίρισμα, το βουτάμε και στο γλάσο, βάζουμε και ζάχαρη άχνη και το πασπαλίζουμε με κανέλα, όπως ακριβώς και στη ζεστή με το φύλλο», εξήγησε ο κ. Ρίμπας.
Απεργία 20 Νοεμβρίου: «Νεκρώνουν» τα πάντα - Τι θα ισχύσει σε ΜΜΜ και σχολεία
Στη βιτρίνα του καταστήματος η λέξη μπουγάτσα -μια λέξη αναγνωρίσιμη και από τους ξένους τουρίστες- τραβά την προσοχή και το ενδιαφέρον ντόπιων και ξένων επισκεπτών. Ειδικά οι Γερμανοί και οι Κινέζοι είναι αυτοί που το έχουν ως πρώτη επιλογή τους για επιδόρπιο, μιας και τους είναι γνώριμη η γεύση.
Για λόγους ευκολίας, πάντως, ο κ. Ρίμπας σκέφτεται να τοποθετήσει και κανονικές μπουγάτσες δίπλα στο προϊόν του, για να ξέρουν ακόμη και οι λιγότερο ενημερωμένοι περί τίνος πρόκειται και να είναι δίπλα δίπλα το ζεστό με το παγωμένο μπουγατσίνι!
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ειδήσεις σήμερα
Κιβωτός του Κόσμου-Πάτερ Αντώνιος: Ο εισαγγελέας αποφασίζει για τα οικονομικά κακουργήματα
Οι αλλαγές δρομολογίων σε μετρό και τραμ -Αναλυτικά το θερινό πρόγραμμα [πίνακας]
Καιρός: Πότε επελαύνει ο καύσωνας – Τα πρώτα 40αρια & ο υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς
Φεστιβάλ Βεΐκου: Άγνωστοι πέταξαν μολότοφ – Στις φλόγες σταθμευμένα αυτοκίνητα [βίντεο]