Αθήνα Καιρός

Θεσσαλονίκη: Drag Queens διάβασαν παραμύθι σε παιδιά και έστειλαν μήνυμα για τα έμφυλα στερεότυπα

3 λεπτά
Θεσσαλονίκη: Drag Queens διάβασαν παραμύθι σε παιδιά και έστειλαν μήνυμα για τα έμφυλα στερεότυπα

Σε γιορτινό κλίμα και με παραμυθένια ατμόσφαιρα, γονείς, παιδιά και άτομα με ακτιβιστική δράση συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργανώθηκε σε βιβλιοπωλείο της Θεσσαλονίκης.

Drag Queens διάβασαν σε παιδάκια ηλικίας 3-12 ετών το παραμύθι «Η Drag Queen που έσωσε τα Χριστούγεννα», με σκοπό την καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων και την εμφύσηση της αποδοχής της διαφορετικότητας. Παράλληλα, οι μικροί ακροατές είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαδραστικά παιχνίδια.

Ο συγγραφέας του παραμυθιού και μέλος της επιτροπής Thessaloniki Pride, Κωνσταντίνος Μαραγκός ανέφερε σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της εκδήλωσης ότι:

«Ο στόχος της εκδήλωσης είναι να μιλήσουμε στα παιδιά για τα έμφυλα στερεότυπα. Για παράδειγμα, στα παραμύθια βλέπουμε ότι τα μπλε παιχνιδάκια είναι για αγόρια και τα ροζ για κορίτσια. Οι κούκλες για κορίτσια τα αμαξάκια για αγόρια. Και μέσα από αυτό το παραμύθι προσπαθούμε να απομυθοποιήσουμε αυτό το στερεότυπο και να στείλουμε το μήνυμα ότι όλοι μπορούν να παίζουν με όλα και τα παιδιά να νιώσουν από μικρή ηλικία ότι μπορούν να είναι ο εαυτός τους».

Επιπλέον, ο Κωνσταντίνος Μαραγκός αναφέρθηκε στη μεγάλη συμμετοχή που είχε η εκδήλωση, με αποτέλεσμα μάλιστα να διοργανωθεί σε άλλη τοποθεσία από την αρχική.

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε:

YouTube thumbnail

Η Drag Queen, RawBee Candles, η οποία ήταν ο αφηγητής του παραμυθιού τόνισε ότι «σήμερα θα έχουμε ένα πολύ όμορφο παιχνίδια με τα παιδιά, στο οποίο θα μάθουμε τα ονόματά τους, θα μάθουμε για τη σημαία της ΛΟΑΤΚΙΑ κοινότητας, θα διαβάσουμε το παραμύθι, θα ζωγραφίσουμε και θα παίξουμε και με τα παιδιά ένα παιχνίδι».

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε:

YouTube thumbnail

Στην δράση έδωσε το παρών και ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Γιαννούλης, ο οποίος από την πλευρά του επισήμανε σε δηλώσεις του ότι: ” είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθένα να ορίζει το μέλλον και τη ζωή του. Αντιθέτως δεν έχει κανείς το δικαίωμα να προκαλεί εκδηλώσεις μίσους, βίας και μισαλλοδοξίας για να προσπαθήσει να ανακόψει την πορεία και την επιλογή μιας ομάδας ανθρώπων που έχουν το δικαίωμα να ορίζουν τη ζωή τους με τον τρόπο που θέλουν”.

Δείτε αναλυτικά όσα δήλωσε:

YouTube thumbnail

Ειδήσεις σήμερα

Market Pass: Γιατί είναι ευνοϊκότερο από τη μείωση του ΦΠΑ

Πελέ: Θρήνος για το «μαύρο διαμάντι» του ποδοσφαίρου – Την Τρίτη η κηδεία – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]