Σύμφωνα με τον οδηγό γευσιγνωσίας Taste Atlas, η μπουγάτσα κατέχει την 4η θέση παγκοσμίως, στην κατηγορία «breakfast», δηλαδή «πρωινό», με βαθμολογία 4,6 στα 5.
Μάλιστα ως «τοποθεσία» αναφέρονται οι Σέρρες, ουσιαστικά ως «σημείο αναφοράς».
Bougatsa is the #4 best breakfast in the world in 2023. View complete TasteAtlas Awards 23/24 lists: https://t.co/OA8VeDecZt
Bougatsa is a traditional, rustic Greek pie consisting of a phyllo pastry layered with a filling of semolina custard, although there are variations with… pic.twitter.com/a4DGRVeNeK
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ22/11/2024|07:56Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει 48ωρη βαρυχειμωνιά - Αλλαγή σκηνικού το Σαββατοκύριακο
— TasteAtlas (@TasteAtlas) December 26, 2023
Η διαδικασία παραγωγής
Στη διαδικασία παρασκευής της μπουγάτσας, σημαντικός παράγοντας είναι το τέλειο φύλλο για το οποίο απαιτείται αλεύρι και λάδι καλής ποιότητας.
Το φύλλο της μπουγάτσας ανοίγεται στο χέρι και θέλει μεγάλη μαστοριά και μεράκι. Αφού πλάθεται η ζύμη, χωρίζεται σε μικρά στρογγυλά μπαλάκια, τα οποία αλείφονται με λάδι και αφήνονται μερικές ώρες για να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν.
Από ένα μικρό μπαλάκι ζύμης, ο τεχνίτης, χάρη στην ικανότητά του, δημιουργεί το τέλειο φύλλο. Πρώτα ανοίγει φύλλο στο μέγεθος της πίτας, αρχίζει να το πετάει στον αέρα σηκώνοντας το από τον πάγκο, 3-7 φορές για κάθε φύλλο, ώσπου να γίνει λεπτό και να πάρει τις επιθυμητές διαστάσεις.
Ειδήσεις σήμερα
Αχαΐα: Ιερόσυλοι έκλεψαν καμπάνες από ξωκλήσι παραμονή Χριστουγέννων
45χρονος στη Θεσσαλονίκη «άδειαζε» τραπεζικούς λογαριασμούς μέσω phising