ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Σύμπραξη των Εκδοτών: Ανοιχτή επιστολή στην κυβέρνηση για να μην κλείσουν τα βιβλιοπωλεία

Ξένια Στούκα

Η Σύμπραξη των Εκδοτών απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση, μέσω επιστολής της στον πρωθυπουργό, να παραμείνουν ανοιχτά τα βιβλιοπωλεία στη διάρκεια της εφαρμογής των μέτρων για τον έλεγχο της πανδημίας, όπως ακριβώς συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

«Το βιβλίο υπήρξε ο κύριος συμπαραστάτης της ελληνικής κοινωνίας και η γοητεία της ανάγνωσης μετρίασε τις σκληρές και άχαρες ώρες όλων μας στη διάρκεια του διμήνου Μαρτίου-Μαΐου, όταν “Μείναμε Σπίτι” και αποτρέψαμε την εξάπλωση του κορονοϊού», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, και σημειώνεται ότι «tα βιβλιοπωλεία είναι στη συντριπτική τους πλειονότητα μικρά καταστήματα, στα οποία μπορούν εύκολα να τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας.

Το SMS για τη μετάβαση στα φαρμακεία μπορεί να περιλαμβάνει και τα βιβλιοπωλεία. Η παραγγελία μπορεί να γίνεται τηλεφωνικά και ο ενδιαφερόμενος θα παραλαμβάνει το βιβλίο του στην πόρτα του βιβλιοπωλείου, όπως ακριβώς συμβαίνει και στα φαρμακεία.

Με τον τρόπο αυτόν αποφορτίζονται και οι εταιρίες ταχυμεταφορών, οι οποίες αποδείχθηκαν ανεπαρκείς στο διάστημα της προηγούμενης καραντίνας λόγω έλλειψης μέσων να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση βιβλίων».

Η Σύμπραξη των Εκδοτών (Ενωση Ελληνικού Βιβλίου, Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών, Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων) υπογραμμίζει επίσης στην επιστολή:

«Ο κόσμος του βιβλίου διαβεβαιώνει τους πάντες ότι είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του και ότι τα βιβλιοπωλεία μπορούν να λειτουργήσουν με τις ίδιες ακριβώς προϋποθέσεις που λειτουργούν τα φαρμακεία.

Με τα βιβλιοπωλεία ανοιχτά, ο κοινωνικός περιορισμός δεν θα καταλήξει πολιτιστική απομόνωση και θα στηριχθούν και όσοι από τους συμπολίτες μας δεν έχουν εξοικείωση και πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες».

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Κορωνοϊός: Πόσο μακριά είμαστε από ένα lockdown τύπου Κίνας – Τι είχε συμβεί εκεί και γιατί υπάρχουν τέτοιες εισηγήσεις

Μιχάλης Μάρδας

Άδωνις Γεωργιάδης: Σε μια εβδομάδα θα έχουμε πιο καθαρή εικόνα για το πότε θα ανοίξει η αγορά

Δημήτρης Ντόγκας

Πέτσας κατά Τσίπρα: «Η κοινωνία περιμένει υπεύθυνες συμπεριφορές από τους πολιτικούς αρχηγούς»

Δημήτρης Ντόγκας

Σταϊκούρας: Μπορούμε να καλύψουμε και νέα μέτρα – Υπάρχουν 37,5 δισ. ευρώ ταμειακά διαθέσιμα

Δημήτρης Ντόγκας

Αυτά είναι τα 21 μέτρα στήριξης των εργαζομένων – Τι ισχύει για αναστολές και τηλεργασία [παραδέιγματα]

Μιχάλης Μάρδας

Κυριάκος Μητσοτάκης για τα νέα μέτρα: «Έχουμε ένα πόλεμο μπροστά μας. Ο στρατός είναι σε πλήρη ανάπτυξη…»

Δημήτρης Ντόγκας