Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Συμφωνία ΟΑΣΑ – ΚΤΕΛ για περισσότερα λεωφορεία στους δρόμους

Βίντεο ντροπή: Άθλια επίθεση οδηγού σε γυναίκα επιβάτη

Μαρίνα Ξυπνητού

Περιοχές όπως η Γλυφάδα, η Ραφήνα και ο Aγιος Στέφανος είναι μόνο μερικές από όσες αναμένεται να ενισχυθούν με… ΚΤΕΛ, προκειμένου οι κάτοικοι να εξυπηρετούνται καλύτερα στις μετακινήσεις τους, ενώ δεν προβλέπεται η τιμή του κομίστρου να διαφοροποιηθεί από αυτήν που ισχύει στον ΟΑΣΑ.

Πρόκειται για προσύμφωνο που υπέγραψε χθες ο Οργανισμός με τα ΚΤΕΛ Αττικής, έτσι ώστε να ενισχυθεί η ΟΣΥ με περισσότερα από 200 λεωφορεία και 550 οδηγούς.

Οπως εξηγούν πηγές στον Ελεύθερο Τύπο, η τιμή του εισιτηρίου δεν θα αλλάξει, δηλαδή για διαδρομή 90 λεπτών οι επιβάτες θα πληρώνουν 1,20 ευρώ, ενώ μεταξύ των περιοχών που αναμένονται να πραγματοποιούνται μετακινήσεις με ΚΤΕΛ είναι: η Σταμάτα το Κρυονέρι, ο Αγιος Στέφανος, ο Διόνυσος, η Μάνδρα, η Μαγούλα, η Ανθούσα, η Πεντέλη, η Αρτέμιδα, ο Γέρακας, τα Γλυκά Νερά, η Παλλήνη, η Ραφήνα, η Σαρωνίδα και η Γλυφάδα.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, οι τεχνικές διεργασίες συνεχίζονται για τη διαμόρφωση του τελικού πλαισίου των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η τελική σύμβαση θα τεθεί για έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Στόχος της σύμπραξης αποτελεί η αξιοποίηση σημαντικού αριθμού οδηγών και λεωφορείων της ΟΣΥ σε δρομολόγια στο κέντρο της Αθήνας, βελτιώνοντας τις χρονοαποστάσεις και κατ’ επέκταση την εξυπηρέτηση των επιβατών.

Στο μεταξύ, προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την προμήθεια 300 λεωφορείων μέσω leasing. Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, θα έχει τριετή διάρκεια, με δικαίωμα προαίρεσης άλλου ενός έτους. Ο συνολικός προϋπολογισμός του είναι σχεδόν 50 εκατομμύρια, ενώ τα οχήματα αναμένονται στους δρόμους στις αρχές του χρόνου.

Πρόκειται για αστικά λεωφορεία μεταχειρισμένα έως 10 ετών, τα οποία θα έρθουν από το εξωτερικό όπως έγινε και στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το σχέδιο του ΥΠΟΜΕ, προβλέπονται 655 προσλήψεις σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ με διαδικασίες fast track, αλλά με κριτήρια ΑΣΕΠ. Από αυτούς οι 200 θα κατευθυνθούν στη ΣΤΑΣΥ (οι 80 θα είναι τεχνικοί) και οι υπόλοιποι στην ΟΣΥ.

Από την έντυπη έκδοση

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Αρνήθηκε να φορέσει μάσκα και τον έβγαλαν σηκωτό από το λεωφορείο

Tinad

ΟΑΣΑ: Ανακοινώθηκαν προσλήψεις και νέα λεωφορεία

Μιχάλης Μάρδας

Σχέδιο για να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των επιβατών στα ΜΜΜ με προσλήψεις και αγορά λεωφορείων

Ανδρέας Ντίνης

Υπ. Μεταφορών: Έρχονται 655 προσλήψεις και προμήθεια λεωφορείων

Ανδρέας Ντίνης

Βανδαλισμοί στο σταθμό «Πετράλωνα» και οι επιβάτες πληρώνουν τα… σπασμένα

Kon

Μείωση ΦΠΑ: Οι νέες τιμές σε ΜΜΜ, ΚΤΕΛ και ταξί – Πόσα πληρώνουμε και πόσα κερδίζουμε [πίνακες]

Tinad

ΟΑΣΑ: Νέες τιμές στα εισιτήρια των ΜΜΜ μετά την μείωση του ΦΠΑ [πίνακας]

Ανδρέας Ντίνης

Εντυπωσιακές εικόνες στη Θεσσαλονίκη: Κάνουν πορεία τα τουριστικά λεωφορεία [βίντεο]

Evanthia Karra

Το δώρο έκπληξη που ξάφνιασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Evanthia Karra