Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται, στο Εκθετήριο των Μεσσηνιακών προϊόντων, που λειτουργεί στο Ισόγειο του Ιστορικού Δημαρχείου Καλαμάτας, από εξειδικευμένους και καταξιωμένους επαγγελματίες, αντίστοιχα.
Η αρχή έγινε την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, με γευσιγνωσία ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς Καλαμάτας, που υποστηρίχθηκε από στελέχη του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην οποία εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Αθανάσιος Βασιλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Αγροτικής Παραγωγής κ. Στάθης Αναστασόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Νίκος Μπασακίδης, εκθέτες, φοιτητές, παραγωγοί, ενώ στην αρχή της εκδήλωσης συμμετείχε και ομάδα επισκεπτών της της πόλης από την Αγγλία.
Κλήρωση Eurojackpot (22/11): Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που έβγαλε η κληρωτίδα
.
Θα ακολουθήσουν σεμινάρια για το κρασί, τα ποτά, τα γαλακτομικά, και άλλα μεσσηνιακά προϊόντα και τα οποία θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Επιδίωξη μας είναι η ανάδειξη της Ιστορίας και του Πολιτισμού, μέσα από ένα ταξίδι γεύσεων και αυθεντικών εμπειριών, που θα ωθήσει τον επισκέπτη να γνωρίσει το τόπο μας και τους ανθρώπους του, καθιστώντας την Καλαμάτα Γαστρονομικό Προορισμό Διεθνούς Εμβέλειας.
Ειδήσεις σήμερα
Καλάθι του νοικοκυριού και για αρτοποιία, κρεοπωλεία
Σεπόλια: Οι άλλοι δύο προφυλακιστέοι και η έρευνα για τον αστυνομικό