Η υπόθεση είχε απασχολήσει τις Αρχές το 2018, όταν ο καθηγητής υπηρετούσε στους Παξούς, και τα θύματά του φοιτούσαν στο σχολείο, σε ηλικία 13 και 16 ετών.
Μιλώντας στο corfutvnews ένα από τα θύματά του έκανε λόγο για «επτά χρόνια σιωπής, φόβου, αναμονής. Επτά χρόνια με ένα βάρος που καμία και κανείς δεν θα έπρεπε να κουβαλά».
«Την Τρίτη 29 Απριλίου, η Δικαιοσύνη μίλησε και επιβεβαίωσε αυτό που εμείς ξέραμε από την πρώτη στιγμή: ο καθηγητής φυσικής αγωγής στο σχολείο των Παξών κρίθηκε ένοχος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκων, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Για τα παιδιά που ένιωσαν να παραβιάζονται στο πιο ιερό περιβάλλον – το σχολείο τους. Για τις μαθήτριες που κουβάλησαν τη ντροπή, την ενοχή, τον φόβο. Για τη σιωπή που έγινε βάρος και για το θάρρος που τελικά βρήκε φωνή. Η απόφαση αυτή δεν μπορεί να σβήσει όσα συνέβησαν. Μπορεί όμως να ανοίξει δρόμο. Να γίνει φως για άλλα παιδιά. Για άλλα θύματα.
Και για την κοινωνία – που τόσο συχνά αμφιβάλλει. Που κλείνει τα μάτια, που ζητά «αποδείξεις» πριν πιστέψει. Που κοιτά τον θύτη και λέει «ήταν σεβαστός». Που ρωτά τα παιδιά: «είσαι σίγουρη;» αντί να τα αγκαλιάσει. Η σιωπή δεν είναι προστασία. Είναι συγκάλυψη. Ας μάθουμε να ακούμε».