Αθήνα Καιρός

Πάτρα: Ανατρέπει τα δεδομένα ο 35χρονος – «Μόνος μου γονάτισα» είπε στους αστυνομικούς [βίντεο]

7 λεπτά
Πάτρα: Ανατρέπει τα δεδομένα ο 35χρονος – «Μόνος μου γονάτισα» είπε στους αστυνομικούς [βίντεο]

Πάτρα: Το κατώφλι της Ασφάλειας Πατρών πέρασε το πρωί της Τρίτης (3/1/2023) ο 35χρονος Ρομά, που δέχθηκε επίθεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς από ομάδα ατόμων κατά την επίσκεψη του σε επιχείρηση.

Όπως προέκυπτε, αρχικά, από το ρεπορτάζ τον ανάγκασαν να πει τα κάλαντα γονατιστός και του έβαλαν φωτιά.

Ο ίδιος σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε στους αστυνομικούς πως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι όπως περιγράφονται, ενώ σημείωσε πως είχε καταναλώσει αλκοόλ. Μάλιστα, είπε πως μόνος του γονάτισε. Όμως, αν και ερωτήθηκε, δεν απάντησε στο ερώτημα ποιος του έβαλε φωτιά, θέλοντας ίσως να καλύψει τους δράστες.

Παράλληλα, ο 35χρονος δήλωσε πως πηγαίνει συχνά στην συγκεκριμένη επιχείρηση, ώστε να αναζητήσει παλιά υλικά.  Η Αστυνομία στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης δίωξης θα αναζητήσει υλικό για την υπόθεση και θα το παραδώσει στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Σημειώνεται πως η κινητοποίηση της τοπικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ήταν άμεση μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Π», με τον κ. Θεοδωρικάκο να δίνει εντολή για διερεύνηση σε βάθος του σοκαριστικού περιστατικού κακοποίησης.




Πάτρα: Η αντίδραση του δημάρχου της Πόλης

Στο συμβάν παρενέβη και ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος σε σχόλιό του αναφέρει: «Τα ρατσιστικό περιστατικό σε βάρος 35χρονου ρομά, που έλαβε χώρα στην πόλη μας, δείχνει ότι ένα σύστημα που βρίσκεται σε σήψη και παρακμή, γεννά τους δράστες τέτοιου είδους εγκλημάτων. Η πολιτική που υπαγορεύει πως πρέπει να υπάρχουν ομάδες πληθυσμού στο περιθώριο, ώστε αφενός να στοχοποιούνται και αφετέρου να αξιοποιούνται ποικιλοτρόπως, τους καθιστά ευάλωτους σε κάθε είδους εκμετάλλευση.

Χρειάζεται ριζική ανατροπή του συστήματος και των σάπιων αξιών του. Το 2023 να κάνουμε την αρχή!».

Πάτρα: Το χρονικό της ντροπής

Αυτό που συνέβη, το πρωί του Σαββάτου, ξεπέρασε κάθε όριο. Ο άνδρας πήγε σε πασίγνωστη επιχείρηση αυτοκινήτων και ζήτησε… να τα πει. Κάποιοι -εν αγνοία του ιδιοκτήτη- αρχίζουν το παιχνίδι, γελώντας μαζί του. Μετά από λίγο, κάνοντας έτσι απλά την πλάκα τους, του προτείνουν να… κάτσει στα γόνατα και να πει τα κάλαντα!

Ο Ρομά υπακούει. Γονατίζει και αρχίζει το…«Αρχιμηνιά και Αρχιχρονιά…»! Το κακόγουστο και ρατσιστικό αστείο, όμως δεν σταματά εκεί.Ενας από την παρέα, του πετά σταγόνες εύφλεκτου υλικού στα ρούχα του και του βάζει φωτιά!

Κάποιος άλλος, βιντεοσκοπεί τον άνθρωπο ζωσμένο στις φλόγες. Ο Ρομά, αρχίζει να ουρλιάζει. Προσπαθεί να τις σβήσει και ευτυχώς τα καταφέρνει γρήγορα, γλυτώνοντας από εγκαύματα, την τελευταία στιγμή! Αρχίζει τις φωνές, διαμαρτύρεται, απειλεί με μηνύσεις.Η παρέα προσπαθεί, πια, να τον ηρεμήσει και να τον καθησυχάσει.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Το γεγονός κάνει γρήγορα… τον γύρο της πόλης, με πρωταγωνιστή τον αδύναμο άνδρα. Φτάνει, όχι μόνο στην εκεί περιοχή, αλλά και σ’ άλλα σημεία της πόλης.

Ορισμένοι, ενεργούντες υπεύθυνα, αποφασίζουν να δράσουν και να ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές.

Φωτογραφικά ντοκουμέντα του επικίνδυνου «καψονιού» φθάνουν στα γραφεία της εφημερίδας «Πελοπόννησος» και αμέσως σοκάρουν! Απεικονίζουν, καρέ-καρέ, τον ρατσιστικό βασανισμό ενός πάμπτωχου συμπολίτη, μα πάνω απ’ όλα ενός ανθρώπου, από «εξυπνάκηδες» αδίστακτους Πατρινούς!

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Η απάνθρωπη σκηνή βασανισμού… ανέβηκε στα social media ως «στόρι» στο προφίλ ενός από τους δράστες κι όπως αποδείχθηκε πολλοί επισκέπτες του διαδικτύου «γέλασαν» με το… κατόρθωμα!

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Ειδήσεις σήμερα

Οι 15+1 ανατροπές του 2023 σε όρια ηλικίας και συντάξεις [πίνακες]

Απίστευτες εικόνες από την καραμπόλα με 9 αυτοκίνητα και 4 φορτηγά – Άνοιξε η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας

Πάτρα: Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για τις εικόνες ντροπής με τον Ρομά – Τον ανάγκασαν να πει τα κάλαντα γονατιστός και του έβαλαν φωτιά

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]