Κατά βάση τα αυγά βάφονται κόκκινα αλλά με την πάροδο των χρόνων τα βρίσκουμε σε ποικιλία χρωμάτων.
Τα αυγά βάφονται τη Μεγάλη Πέμπτη, η οποία είναι η ημέρα του Μυστικού Δείπνου.
Πόσα αυγά βάφουμε το Πάσχα;
Πολλοί βάφουν 12 αυγά το Πάσχα μιας και είναι ο αριθμός των μαθητών.
Τα βάφουμε κόκκινα γιατί μας θυμίζει την θυσία που έκανε ο Ιησούς για εμάς.
Πως θα βάψετε αυγά και χωρίς να τα σπάσετε; Η απάντηση είναι στα λεπτά. Τα αφήνετε μέσα στην κατσαρόλα σε ελεύθερο χώρο και τους δίνετε 10 λεπτά. Αυτά αρκούν για να δείτε θεαματικά αποτελέσματα.
Θα πρέπει να βάλετε στην κατσαρόλα κλωστές που ξεβάφουν και να τις βάλετε σε καυτό νερό.
Άλλος ένας φυσικός τρόπος είναι με τα κρεμμύδια. Βάζουμε σε στρώσεις τα ξερά φύλλα του κρεμμυδιού, μαζί με τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα. Γεμίστε με νερό την κατσαρόλα και αφήστε λίγο ελεύθερο χώρο στο χείλος για τον βρασμό.
Ξεκινάμε το βράσιμο με χαμηλή θερμοκρασία για να μη σπάσουν τα αυγά. Τα αυγά από τα δέκα πρώτα λεπτά είναι έτοιμα. Μπορείτε να τσεκάρετε το χρώμα, ξεκινά από απαλό ροζ- κόκκινο και όσο τα αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα γίνονται βαθύ κόκκινο-βυσσινί.
Καφετζού στα Μέγαρα: Πώς έφαγαν από ηλικιωμένο 850.000 ευρώ - «Βρέθηκα μπλεγμένος για ένα οικόπεδο»
Γιατί βάφουμε κόκκινα τα αυγά;
Τα βάφουμε κόκκινα γιατί μας θυμίζει την θυσία που έκανε ο Ιησούς για εμάς.
Πως θα βάψετε αυγά και χωρίς να τα σπάσετε; Η απάντηση είναι στα λεπτά. Τα αφήνετε μέσα στην κατσαρόλα σε ελεύθερο χώρο και τους δίνετε 10 λεπτά. Αυτά αρκούν για να δείτε θεαματικά αποτελέσματα.
Θα πρέπει να βάλετε στην κατσαρόλα κλωστές που ξεβάφουν και να τις βάλετε σε καυτό νερό.
Άλλος ένας φυσικός τρόπος είναι με τα κρεμμύδια. Βάζουμε σε στρώσεις τα ξερά φύλλα του κρεμμυδιού, μαζί με τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα. Γεμίστε με νερό την κατσαρόλα και αφήστε λίγο ελεύθερο χώρο στο χείλος για τον βρασμό.
Ξεκινάμε το βράσιμο με χαμηλή θερμοκρασία για να μη σπάσουν τα αυγά. Τα αυγά από τα δέκα πρώτα λεπτά είναι έτοιμα. Μπορείτε να τσεκάρετε το χρώμα, ξεκινά από απαλό ροζ- κόκκινο και όσο τα αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα γίνονται βαθύ κόκκινο-βυσσινί.
Το βράσιμο θα της δώσει λίγο χρώμα το οποίο εύκολα φεύγει. Όταν έχετε πετύχει το επιθυμητό χρώμα αφαιρείτε με μια κουτάλα ένα ένα τα αυγά, τα στεγνώνετε και τα γυαλίζετε με ένα μπαμπάκι βουτηγμένο στο λάδι.
Ειδήσεις σήμερα
Λευκό τιγράκι Χασίγια: «Έσπαγαν τα πλευρά της ακόμη και με μικρές κινήσεις»
Βόλος: Άγριος ξυλοδαρμός 70χρονης από τον γιο της