Γεμάτες ταβέρνες & εστιατόρια
Σούβλα, κρασί και χαμόγελα. Πολλοί από αυτός που παρέμειναν στην Αθήνα φέτος επέλεξαν να μη σουβλίσουν σπίτι τους.
Άδραξαν την ευκαιρία και βγήκαν έξω να γιορτάσουν με τους αγαπημένους τους και να φάνε τα παραδοσιακά εδέσματα. Σύμμαχος στο σημερινό γλέντι ήταν και η καλή ημέρα.
Μουσική και χορός στη Θεσσαλονίκη συμπλήρωσαν τη γιορτινή ατμόσφαιρα.
«Χρόνια πολλά και καλά, και του χρόνου να είμαστε καλά».
Οποίος δεν είχε κλείσει τραπέζι έπρεπε να πάει από νωρίς, ενώ όπως λένε οι καταστηματάρχες, οι πρώτοι πελάτες έφτασαν ήδη από τις 11.00 το πρωί. Έξω από τα μαγαζιά σχηματίστηκαν ουρές. Οι αναμονές ήταν τεράστιες και σε κάποιες περιπτώσεις έφτασαν και έως και τις 2 ώρες.
«Γίνεται χαμός, βλέπουμε γεμάτα τραπέζια και μόλις αδειάζουν ξαναδιπλασιάζονται».
Οι πυρετώδεις προετοιμασίες από νωρίς το πρωί. Οι σούβλες μπήκαν στη φωτιά, τα τραπέζια στρώθηκαν και οι πρώτοι πελάτες πήραν τη θέση τους.
Ο οβελίας σιγοψήθηκε ώστε να είναι έτοιμος να σερβιριστεί στα τραπέζια. Πρωταγωνιστές παραδοσιακά και σήμερα ήταν το αρνί, το κοκορέτσι, τα παιδάκια και το κοντοσούβλι.
Οι πατάτες τηγανίτες και το τζατζίκι είχαν όπως πάντα την τιμητική τους, όμως μόνο για όσους πρόλαβαν.
Ακόμα και αυτοί που Μεγάλο Σάββατο διασκέδασαν μέχρι αργά με φίλους, έδωσαν το παρών στα πασχαλινά τραπέζια, ενώ η προσμονή για τον οβελία μετά από 40 ημέρες νηστείας, ήταν μεγάλη.
Ο κόσμος ήταν πολύς, τα τραπέζια δεν προλάβαιναν να αδειάσουν και αμέσως ξαναγέμιζαν. Μικροί και μεγάλοι έβαλαν τα καλά τους, πήραν την οικογένεια και τους φίλους τους και γιόρτασαν με χαρά την Ανάσταση του Θεανθρώπου.
Ειδήσεις σήμερα
Καβάλα: Βίντεο – ντοκουμέντο με την τρελή πορεία του ΙΧ να κινείται στο αντίθετο ρεύμα