ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ

Νίκος Ταγαράς: Ως το τέλος Φεβρουαρίου θα αναρτηθούν όλοι οι δασικοί χάρτες

Newsroom eleftherostypos.gr

Τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την ιδιωτική ακίνητη περιουσία και τη διασύνδεση του Δημοσίου με τα πληροφοριακά συστήματα ανέπτυξε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νίκος Ταγαράς κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης που διοργάνωσε η ΠΟΜΙΔΑ, με αφορμή τον πολεοδομικό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή.

Ο κ. Ταγαράς σημείωσε ότι ως το τέλος Φεβρουαρίου του 2021 θα αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες σε όλη την Ελλάδα και ως το τέλος του επόμενου έτους θα έχει κυρωθεί το 90% και θα απομένει μόνο η εκδίκαση των ενστάσεων και αντιρρήσεων. Πρόσθεσε ότι η ολοκλήρωση των δασικών χαρτών αποτελεί προαπαιτούμενο για την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου ενώ ανακοίνωσε πως είναι σε εξέλιξη προσπάθεια διασύνδεσης όλων των σχετικών πληροφοριακών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένου και του Ε9.

Από την πλευρά της η ΠΟΜΙΔΑ έθιξε τις δυσκολίες που προκύπτουν λόγω της πανδημίας στη λειτουργία προγραμμάτων όπως το «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», αλλά και στις επιτυχίες της οργάνωσης των ιδιοκτητών με την θέσπιση μέτρων στήριξης των ιδιοκτητών ακινήτων που υφίστανται απώλεια εισοδήματος λόγω της πανδημίας, με την επιστροφή αρχικά του 30 % της μείωσης μέσω φορολογικού συμψηφισμού και πλέον, για τις μειώσεις του Νοεμβρίου, επιστροφή του 50 % απευθείας σε τραπεζικό λογαριασμό του ιδιοκτήτη. Στάθηκε επίσης στο δικαίωμα καταχώρησης μισθώσεων και τροποποιήσεων ακινήτων ως αορίστου χρόνου, καθώς και στην εξομοίωση της προθεσμίας δήλωσης COVID με την προθεσμία κατάθεσης μισθώσεων & λύσεων.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δασικοί χάρτες: Άρχισε η ανάρτηση τους – Τα SOS της διαδικασίας με 15 ερωτήσεις και απαντήσεις [πίνακες]

Ανδρέας Ντίνης

Ερχονται νέοι δασικοί χάρτες: Τα SOS της διαδικασίας με 15 ερωτήσεις και απαντήσεις [πίνακας]

Μιχάλης Μάρδας

Μείωση ενοικίου: Ποιοι την δικαιούνται, τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις – Διευκρινίσεις ΠΟΜΙΔΑ

Ανδρέας Ντίνης

Ακίνητα: Διορθώσεις στο Ε9 χωρίς πρόστιμα, ρύθμιση οφειλών στους δήμους με 120 δόσεις – Η ΠΟΜΙΔΑ αναλύει το νομοσχέδιο-σκούπα

Δημήτρης Ντόγκας

Ιδιοκτήτες ακινήτων: Μείωση ενοικίου και τον Δεκέμβριο – Στη Βουλή διορθωτική ρύθμιση – Τρεις «γκρίζες ζώνες» βλέπει η ΠΟΜΙΔΑ [πίνακας& παραδείγματα]

Δημήτρης Ντόγκας

ΤΤΕ και ΠΟΜΙΔΑ: «Δώστε παράταση για τα αυθαίρετα»- Οι 6 «σκόπελοι»

Δημήτρης Ντόγκας

Εξετάζεται παράταση για τους δασικούς χάρτες – Ακόμη και σήμερα οι ανακοινώσεις

Tinad

Αναλυτικός οδηγός για τους δασικούς χάρτες – Απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα – Τι αλλάζει

Ανδρέας Ντίνης

Νίκος Ταγαράς: Το who is who του νέου υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Tinad