Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό Νομού Θεσσαλονίκης, η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου από τις 22:00 μ.μ. μέχρι και τις 23:59 μ.μ..
Οι εργαζόμενοι στο μετρό αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους πως «αποφάσισαν να συμβάλλουν, παραμένοντας στο πόστο τους, και μεταφέροντας όλη την υπόλοιπη ημέρα τους εργαζόμενους και το λαό της Θεσσαλονίκης προς και από την απεργιακή συγκέντρωση».
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό Νομού Θεσσαλονίκης:
«ΝΑ ΜΗ ΣΥΓΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ
ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Νομού Θεσσαλονίκης αποφάσισε να συμμετέχει στην απεργιακή μάχη της 28/2, προχωρώντας σε στάση εργασίας από τις 22:00 έως τις 23:59. Οι εργαζόμενοι του φορέα Διαχείρισης και Συντήρησης του Μετρό αποφάσισαν να συμβάλλουν, παραμένοντας στο πόστο τους, και μεταφέροντας όλη την υπόλοιπη ημέρα τους εργαζόμενους και το λαό της Θεσσαλονίκης προς και από την απεργιακή συγκέντρωση.
Για να υπάρξει πραγματική δικαίωση, να αποδοθούν όλες οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών. Για να μην συγκαλυφθεί η πραγματική αιτία της σύγκρουσης, η πολιτική που θυσιάζει μέχρι και ανθρώπινες ζωές στο βωμό του κέρδους.
Ενώνουμε τις φωνές μας, με τους συγγενείς των θυμάτων, με τον λαό απαιτώντας να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες σε όλους τους υπεύθυνους για το έγκλημα στα Τέμπη.
Καμία συγκάλυψη.
Παλεύουμε:
Για σύγχρονες, ασφαλείς, τακτικές, φτηνές και προσβάσιμες σιδηροδρομικές μεταφορές.
Για επαρκή μέτρα υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
Για συλλογικές συμβάσεις εργασίας που εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και μισθούς.
Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Νομού Θεσσαλονίκης».