Αθήνα Καιρός

Κλειστά σχολεία: Σε ποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν λόγω κακοκαιρίας

4 λεπτά
Κλειστά σχολεία: Σε ποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν λόγω κακοκαιρίας

Κλειστά σχολεία: Ένα κύμα κακοκαιρίας που ξυπνά μνήμες Δεκέμβρη έπληξε τη χώρα, με τη Φλώρινα να ντύνεται στα λευκά από χθες.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες οδήγησαν τους δημάρχους των δήμων Φλώρινας, Πρεσπών και Αμυνταίου να ανακοινώσουν την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολείων για σήμερα, Δευτέρα 7 Απριλίου. Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς το χιόνι και οι χαμηλές θερμοκρασίες καθιστούν δύσκολη και επικίνδυνη την πρόσβαση στα σχολικά συγκροτήματα.

Ανάλογη απόφαση ελήφθη και στην Εύβοια, όπου με απόφαση του Δημάρχου Νίκου Γουρνή, το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Γυμνού θα παραμείνουν κλειστά σήμερα. Ωστόσο, στην περίπτωση του Γυμνού, η αιτία δεν είναι μόνο οι χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και μια προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης που θα επηρεάσει την λειτουργία των σχολείων. Το Γυμνό, μια ημιορεινή κωμόπολη στους πρόποδες του ευβοϊκού Όλυμπου, βρίσκεται σε υψόμετρο 135 μέτρων.

Οι δημοτικές αρχές αναμένεται να εκδώσουν νέες ανακοινώσεις αύριο, Τρίτη, σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τις επόμενες ώρες αναμένονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι. Τοπικά ισχυρές βροχές θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια.

Παράλληλα, πυκνά χιόνια θα πέσουν κατά τόπους έως το μεσημέρι της Δευτέρας στα ορεινά και ημιορεινά της Θράκης και της Μακεδονίας (σε υψόμετρο άνω των 400 μέτρων), καθώς και τοπικά στο νομό Έβρου και σε πεδινές περιοχές. Χιόνια αναμένονται επίσης στα ορεινά της Ηπείρου και της Θεσσαλίας τις πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του τρέχοντος κύματος κακοκαιρίας είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας που θα επηρεάσει την κεντρική και νότια Ελλάδα τη Δευτέρα και την Τρίτη. Παγετός θα σημειωθεί στη βόρεια χώρα τις βραδινές ώρες της Δευτέρας και στο εσωτερικό όλης της ηπειρωτικής Ελλάδας τις πρωινές και βραδινές ώρες της Τρίτης και της Τετάρτης, καθώς και τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών για την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ειδήσεις Σήμερα
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]