Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος αυτή θα είναι και η τελευταία κρύα εβδομάδα του χειμώνα αφού από τις 15 και μετά δεν προβλέπεται να έχει παγωνιά κάτι που θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 Μαρτίου.
Ωστόσο οι βροχές δε φαίνεται να μας εγκαταλείπουν μιας και Τετάρτη και την Πέμπτη θα υπάρχουν βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, ενώ θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Μάλιστα σε ορεινές περιοχές της Πελοποννήσου και της κεντρικής Στερεάς θα είναι πυκνές.
Πιο αναλυτικά την Κυριακή προβλέπονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, και τοπικά στο Αιγαίο νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 5 με 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, στα κεντρικά και τα βόρεια έως 8 με 10 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές έως 11 με 13 και τοπικά στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη 14 με 15 βαθμούς Κελσίου.
Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά το πρωί και το βράδυ.
Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια. Πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από -1 έως 9 βαθμούς.
Την Δευτέρα το κρύο παραμένει, στα ίδια επίπεδα, οι βοριάδες στο Αιγαίο στα 6 με 7 μποφόρ, παροδικά αυξημένες νεφώσεις και πάλι στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, με λίγες ασθενείς βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη.
Ειδήσεις Σήμερα
- Έγκλημα στα Τέμπη: Ταμπουρωμένος ο δράστης – Είχε διαφορές με τα θύματα
- Κυριάκος Μητσοτάκης: Η νέα κυριακάτικη ανάρτηση – Τι ανέφερε για τους σεισμούς στη Σαντορίνη – «Στα 950 ευρώ ο κατώτατος μισθός το 2027»
- Γιώργος Βουλγαράκης: Παππούς για πρώτη φορά – Σε λίγο καιρό θα υποδεχτεί ακόμα ένα εγγονάκι
- Αιώνιοι φοιτητές: Πότε θα ξεκινήσουν οι διαγραφές τους – Τι προβλέπεται από το νόμο – Ποια η στάση του υπουργείου Παιδείας