Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: ΣΥΡΙΖΑ: Ανεξαρτητοποιήθηκε και η Όλγα Γεροβασίλη

Καιρός: Έρχονται σφοδρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες [Χάρτες]

4 λεπτά
Καιρός: Έρχονται σφοδρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες [Χάρτες]

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται τις επόμενες ώρες σε αρκετές περιοχές της χώρας, όπως προβλέπει το τελευταίο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Συγκεκριμένα, αναμένονται βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς χαλαζοπτώσεις που θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας συμπεριλαμβανομένων και νησιωτικών περιοχών, ενώ τα έντονα φαινόμενα στα ηπειρωτικά θα εκδηλώνονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Πού θα έχουμε έντονα φαινόμενα
Για σήμερα Σάββατο έντονα φαινόμενα προβλέπονται στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στη περιοχή της Χαλκιδικής), την ανατολική Μακεδονία , τη Θράκη, τη Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων), την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα της Αττικής), τη βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου.

Όπως αναφέρει από την πλευρά του το meteo πολλές περιοχές της χώρας θα επηρεαστούν σήμερα από βροχές και καταιγίδες. Πιο αναλυτικά αναμένονται:

Βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά καθώς και σε τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου. Τα φαινόμενα στο νότιο Αιγαίο θα είναι λιγότερα και πιο τοπικά.

– Οι βροχές και οι καταιγίδες είναι πιθανό να συνοδεύονται τοπικά από σημαντικά ύψη βροχής (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής).

– Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για το Σάββατο 17/06 κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

– Μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

– Άνεμοι στα πελάγη έως 6-7 μποφόρ.

Στην παρακάτω ομάδα χαρτών παρουσιάζονται ο εκτιμώμενος αθροιστικός υετός 3ώρου και η κεραυνική δραστηριότητα μεταξύ 09:00-12:00, 12:00-15:00 και 15:00-18:00 του Σαββάτου 17/06.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Ειδήσεις σήμερα

Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία και στην Αττική με βροχές και καταιγίδες – Δείτε πότε θα έρθει το… καλοκαίρι

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]