Στη μαρίνα της Βουλιαγμένης καταπλέει το μεσημέρι του Σαββάτου τουριστικό ενοικιαζόμενο σκάφος για το οποίο υπάρχουν καταθέσεις στις λιμενικές αρχές της Ύδρας ότι από αυτό έπεσαν τα πυροτεχνήματα που προκάλεσαν τη φωτιά το βράδυ της Παρασκευής.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες το τουριστικό σκάφος είχε νοικιάσει παρέα 17 αλλοδαπών οι οποίοι αναμένεται να καταθέσουν και να δώσουν εξηγήσεις στους λιμενικούς στη Βουλιαγμένη.
Κατά πληροφορίες όταν οι επιβαίνοντες στο σκάφος αντιλήφθηκαν τι είχαν κάνει, προσπάθησαν να σβήσουν τη φωτιά και, όταν δεν τα κατάφεραν, αρκέστηκαν να ειδοποιήσουν την Πυροσβεστική και έφυγαν.
Έτσι η προσπάθεια για κατάσβεση γίνεται δια θαλάσσης με σκάφος του Λιμενικού,5 εθελοντές πυροσβέστες και 1 πυροσβέστη.