Επίσης, αγαπημένες πρώτες ύλες με γεύση από τα παλιά έχουν μπει ήδη στο “μικροσκόπιο”
των chefs και θα αναγεννηθούν με τον πιο πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο που θα
μεταφέρει μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία μέσα από αρώματα της ντόπιας
γαστρονομικής κουλτούρας.
Καιρός: Ομοφωνία μετεωρολόγων για το Σαββατοκύριακο – Έρχονται τα πρώτα χιόνια στις πόλεις
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν παραγωγοί – τυποποιητές τοπικών προϊόντων απ’ όλη τη
Μεσσηνία και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επιδοθούν σε γευσιγνωστικές
δοκιμές.
Θα υπάρξουν επίσης τα παραδοσιακά κεράσματα από γυναίκες – μέλη πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, ενώ η “γευσιγνωσία Οίνου και Ελαιόλαδου” θα προσφέρει μία μοναδική περιήγηση στις τοπικές ποικιλίες που καλλιεργούνται στη μεσσηνιακή γη και παρασκευάζονται με μεράκι και αγάπη από τους παραγωγούς της.
Την τιμητική τους, ωστόσο, δε θα έχουν μόνο οι ενήλικες καθώς το μενού περιλαμβάνει και
γαστρονομικές δράσεις για τα πιτσιρίκια. Όλα αυτά υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής από τους South Vibes που σκοπεύουν να μετατρέψουν τη γιορτή σε γλέντι με τραγούδια και χορούς.
Η βραδιά, για να μην το λησμονήσουμε, θα έχει και Διαγωνισμό Επιτραπέζιας Ελιάς από
έμπειρους γευσιγνώστες του Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας οι οποίοι θα
βραβεύσουν τις πιο νόστιμες παραδοσιακές συνταγές ελιών που θα έχουν ετοιμάσει
γυναίκες απ’ όλες τις περιοχές της Μεσσηνίας.
Το πρωί της ίδιας ημέρας οι επαγγελματίες της εστίασης θα παρακολουθήσουν workshop
με τίτλο «Food Blogging: Καλές πρακτικές αφήγησης μέσα από μία εικόνα» με εισηγήτρια
την εκπαιδεύτρια γαστρονομίας Ιωάννα Μπαλαφούτη, η οποία μαζί με το Γιώργο Κρικοριάν
από την πρωινή εκπομπή του MEGA «ΠΑΜΕ ΔΑΝΑΗ» θα παρουσιάσουν την εκδήλωση.