Οπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, τον τελευταίο καιρό έχουν επιφορτιστεί με πρόσθετα καθήκοντα, όπως αυτό των τακτικών και έκτακτων μεταγωγών ασθενών κρατουμένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής.
Αυτό, όπως υποστηρίζουν, εγκυμονεί διάφορους κινδύνους, καθώς για να εκτελεστούν οι μεταγωγές δεν φυλάσσονται όλες οι σκοπιές του συγκροτήματος Κορυδαλλού, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά του.
Επίσης επισημαίνουν ότι «δεν τηρούνται όλοι οι κανόνες διεξαγωγής ασφαλών μεταγωγών, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των μελών του σωματείου μας, αλλά και των πολιτών».
Μάλιστα ενδεικτικά αναφέρουν ότι: «Επειδή η οργάνωση και εκτέλεση των μεταγωγών κρατουμένων θυμίζει οργάνωση σταθμαρχείου Τεμπών, δηλαδή “πάμε κι όπου βγει” και επειδή η οργάνωση και εκτέλεση των μεταγωγών κρατουμένων είναι πλημμελής και εγκυμονεί κινδύνους τόσο για την ασφάλεια των πολιτών όσο και για τη δική μας.
Επειδή δεν σκοπεύουμε να θρηνήσουμε θύματα, αλλά ούτε και να κατηγορηθούμε για τυχόν μελλοντικές αποδράσεις, ζητάμε από την πολιτική ηγεσία να πάρει μέτρα». Σωστά τα ακούω, κ.κ. Χρυσοχοΐδη και Φλωρίδη. Και ως γνωστόν, το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν, τουλάχιστον μέχρι να υλοποιηθεί το σχέδιο για τη μεταφορά των φυλακών Κορυδαλλού.
Από τη στήλη ΠΑΡΑΤΥΠΟΣ του Ελεύθερου Τύπου
Ειδήσεις Σήμερα
- Κέιτ Μίντλετον: Τι κρύβει η επιλογή της να μιλήσει η ίδια για τον καρκίνο και όχι μέσω βασιλικής ανακοίνωσης
- Πρόταση δυσπιστίας – Δείτε live: Ξεκίνησαν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών – Τι θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- Το Κρεμλίνο καλεί τον ιδιοκτήτη του Telegram να είναι πιο προσεκτικός μετά το μακελειό στη Μόσχα
- Πρόταση δυσπιστίας – Παπανδρέου: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας
- Συγκλόνισε ο Άκης Σκέρτσος στη Βουλή: Έδειξε φωτογραφία του νεκρού αδερφού του- Θολή η φωτογραφία, νωπές οι μνήμες
- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον για την εορτή της 25ης Μαρτίου
- Κατώτατος μισθός: Αύριο η ανακοίνωση της νέας αύξησης στο υπουργικό συμβούλιο