Επιπλέον, οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει 13 όπλα και ποσότητες ναρκωτικών. Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση είχαν ήδη συλληφθεί, την ημέρα του εγκλήματος, δύο ακόμη Τούρκοι. Οι υπόλοιποι είχαν καταφέρει να διαφύγουν.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρονται να άλλαζαν συχνά σπίτια, τα οποία μίσθωναν μέσω Airbnb. Τελικά, συνελήφθησαν σήμερα σε επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος σε Airbnb στη Νέα Μακρή τον Μαραθωνα και την Ανάβυσσο. Σε βάρος των τεσσάρων εκκρεμούσαν εντάλματα για την ανθρωποκτονία.
Στη Γλυφάδα έδρασαν 8 άτομα, εκ των οποίων όλοι είχαν μαζί τους οπλισμό, μέρος του οποίου τον έφεραν από την Τουρκία και άλλον τον αγόρασαν στη χώρα μας. Είχαν έρθει στην Ελλάδα, σταδιακά τους προηγούμενους μήνες. Τα δύο άτομα που συνελήφθησαν ηλικίας 26 και 22 χρόνων, είχαν έρθει το περασμένο καλοκαίρι και τον Νοέμβριο αντίστοιχα. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, έχουν ταυτοποιήσει τους 7 από τους 8 δράστες, ενώ αναζητούν έξι από αυτούς.
Την ίδια ώρα διαπίστωσαν ότι τουλάχιστον 4 από τους εκτελεστές, είχαν εντοπιστεί κατά τη διάρκεια καταδίωξης αυτοκινήτου στον Αγιο Παντελεήμονα στις 26 Νοεμβρίου, όταν πιθανότατα αναζητούσαν τους στόχους τους. Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ είχαν επιχειρήσει να ελέγξουν το όχημα με τους τέσσερις ύποπτους επιβάτες. Ο οδηγός επιτάχυνε και συγκρούστηκε με δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Στους «Baygaralar» ανήκαν ο 42χρονος Τούρκος που έπεσε νεκρός και ο 23χρονος τραυματισμένος ομοεθνής του, μετά από αντίστοιχη δολοφονική επίθεση στον Πειραιά, τον περασμένο Ιούνιο. Ενας από τους δράστες της επίθεσης, 23 χρόνων, που συνελήφθη, απέδωσε την πράξη του σε «προσωπικές διαφορές» και υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι ο συνομήλικος τραυματίας είχε δολοφονήσει τον θείο του και ότι τον είχε απαγάγει και βασανίσει πριν από 4 χρόνια.
Ειδήσεις Σήμερα
- Συνάντηση Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη: Επιβεβαιώνουν τον κοινό βηματισμό για το Κυπριακό στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ
- Αλέξης Κούγιας: Τρισάγιο σε στενό οικογενειακό κύκλο
- Φίνος Φιλμ: Το βίντεο – τιμή για τις γυναίκες του ελληνικού σινεμά: «Τόλμησαν να ξεχωρίσουν»
- e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών έως 14 Μαρτίου – Ποια επιδόματα καταβάλλονται
- Διεγράφη ο Δημήτρης Κυριαζίδης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ μετά το «κάνε κανά παιδί» στην Κωνσταντοπούλου
- Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Δεν δέχομαι τη συγγνώμη Μητσοτάκη – Ο Κυριαζίδης ήταν αμετανόητος»
- Χρίστος Κούγιας: Αποκάλυψε τι του είπε ο πατέρας του λίγο πριν το τέλος