Η παράδοση του Χριστόψωμου
Το Χριστόψωμο είναι ένα παραδοσιακό γιορτινό ψωμί που φτιάχνεται σήμερα προπαραμονή ή την παραμονή των Χριστουγέννων και η μορφή, το σχήμα και ο στολισμός του ποικίλουν από περιοχή σε περιοχή.
Το Χριστόψωμο είναι το ψωμί του Χριστού, το έφτιαχναν την παραμονή των Χριστουγέννων και γίνεται νηστίσιμο, μπορούν να βάλουν και βούτυρο και να το φάνε την επόμενη μέρα
Καφετζού στα Μέγαρα: Πώς έφαγαν από ηλικιωμένο 850.000 ευρώ - «Βρέθηκα μπλεγμένος για ένα οικόπεδο»
Το Χριστόψωμο το «κεντάνε» οι νοικοκυρές
Το ζυμάρι έχει μέσα ζάχαρη, κανέλα, πορτοκάλι, γλυκάνισο, μαχλέπι, λάδι. Και η τέχνη του είναι στο στόλισμα. Στο κέντρο μπαίνει ο σταυρός και μπορούμε να κάνουμε και σχέδια, βάζουμε καρύδι στο κέντρο, που συμβολίζει το φυτό που μας δώρισε ο Θεός.
Παραδοσιακά το κόβει την παραμονή των Χριστουγέννων ο νοικοκύρης του σπιτιού και το μοιράζει στην οικογένεια
Ειδήσεις σήμερα
Τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα του «τότε» και του «σήμερα» στην Ελλάδα
Κίνδυνος να «εξαφανιστεί» η θάλασσα στην Κορινθία – Σοκαριστικές εικονες