Η φωτιά είχε ξεκινήσει από καλαμιώνες, αλλά λόγω των έντονων ανέμων γρήγορα επεκτάθηκε δίπλα σε σπίτια. Αστυνομία και πυροσβεστική απομάκρυναν πολίτες από την εστία της πυρκαγιάς, ενώ και το πυροσβεστικό ελικόπτερο πραγματοποίησε ρίψεις νερού.
Νωρίτερα, η Πυροσβεστική κατάφερε να περιορίσει και την φωτιά στην περιοχή Καλαμίτσι Αμυγδάλου στον Αποκόρωνα, που εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Στις 06:45 ήχησε το 112, προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα οι κάτοικοι, χωρίς να χρειαστεί τελικά να απομακρυνθούν.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Χανίων, ο Δήμαρχος Αποκόρωνα, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ανέφερε ότι για μία ακόμη φορά ο Αποκόρωνας μπαίνει στο στόχαστρο εμπρηστών.
Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα κι εθελοντές παραμένουν στο σημείο ώστε να οριοθετήσουν τις αντιπυρικές ζώνες.
Ειδήσεις Σήμερα
- Βιβλιοκριτική για το βιβλίο «Ψυχόμετρο» της Ρέας Βιτάλη
- Σκοτώθηκε στη Γερμανία σπουδαίος τραγουδιστής από την Καρδίτσα: Ποιος ήταν ο 45χρονος Μέγας Πυργιώτης
- Άνοιξαν οι σταθμοί του Μετρό «Σύνταγμα» και »Πανεπιστήμιο»
- Μπεν Άφλεκ: Το δημόσιο μήνυμα στο 13χρονο γιο του για τα ακριβά παπούτσια – «Εγώ έχω τα λεφτά, εσύ είσαι άφραγκος» [βίντεο]