Αθήνα Καιρός

Χανιά: «Δεν κάλεσα σε πράξεις βίας, αλλά για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα» – Τα πρώτα λόγια του 39χρονου Ιμάμη

4 λεπτά
Χανιά: «Δεν κάλεσα σε πράξεις βίας, αλλά για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα» – Τα πρώτα λόγια του 39χρονου Ιμάμη

Χανιά: «Δεν κάλεσα σε πράξεις βίας, αλλά για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα», ισχυρίσθηκε ο ιμάμης που καλούσε σε πράξεις βίας εναντίον του Ισραήλ.

Ακόμη, υποστήριξε μιλώντας στον Alpha, ότι δεν αναφερόταν σε τζιχάντ με όπλα, αλλά με ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, επισημαίνοντας ότι παρερμηνεύθηκαν αυτά που είπε.

Νωρίτερα, σχηματίσθηκε δικογραφία εις βάρος του 39χρονου ιμάμη, ο οποίος προέτρεπε σε πράξεις βίας μέσω των κοινωνικών δικτύων, αναφερόμενος στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 39χρονου υπηκόου τρίτης χώρας, διότι σε αναρτήσεις του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τον Οκτώβριο του 2023 αναφερόμενος στον πόλεμο που διεξάγεται στη Λωρίδα της Γάζας, προέτρεπε σε πράξεις βίας.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για παράβαση του άρθρου 187Α παρ. 6 σε συνδυασμό με το άρθρο 98 του Ποινικού Κώδικα».




Χανιά: Η προτροπή του 39χρονου μέσω social media

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 39χρονος Αιγύπτιος μέσω Facebook εξυμνούσε τη Χαμάς (και συγκεκριμένα το ένοπλο τμήμα της την Αλ Κασάμ) και προέτρεπε σε πράξεις εναντίον των Ισραηλινών γενικά, όχι κάνοντας συγκεκριμένες στοχοποιήσεις στη χώρα μας. Καλούσε συγκεκριμένα ομόθρησκούς του ανά τον κόσμο να αναλάβουν πράξεις εκδίκησης για όσα συμβαίνουν στη Γάζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 39χρονος διαμένει 10 χρόνια στη χώρα μας και συγκεκριμένα στα Χανιά, και ασχολείται με αγροτικές εργασίες.

Χανιά: Δείτε ποιος είναι ο 39χρονος

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]