Αθήνα Καιρός

Αστυπάλαια: Στην κορυφή των πιο περιζήτητων προορισμών του κόσμου για τους Ιταλούς

3 λεπτά
Αστυπάλαια: Στην κορυφή των πιο περιζήτητων προορισμών του κόσμου για τους Ιταλούς

Αστυπάλαια: Πρώτη μεταξύ των 8 πλέον δημοφιλών προορισμών παγκοσμίως είναι για τους Ιταλούς η Αστυπάλαια σύμφωνα με την ετήσια καθιερωμένη λίστα που διαμόρφωσε και ανακοίνωσε η Εθνική Ένωση Ταξιδιωτικών Bloggers Ιταλίας, ύστερα από επίσκεψη εκπροσώπου της στην «πεταλούδα του Αιγαίου» με πρωτοβουλία του Δήμου.

Ο κατάλογος δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο δημοφιλές ταξιδιωτικό blog Girovagate.com και προέκυψε έπειτα από πολλά ταξίδια του συγκεκριμένου blogger σε όλο τον πλανήτη καθώς και επιτόπια έρευνα των νέων τάσεων για το 2023. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο άρθρο, «αν ονειρεύεστε διακοπές σε ένα ελληνικό νησί με πεντακάθαρη θάλασσα και παραμυθένια τοπία χωρίς συνωστισμό από μαζικό τουρισμό, σταματήστε να ψάχνετε αλλού, γιατί η Αστυπάλαια είναι το ιδανικό μέρος!

Εκεί θα βρείτε εξωπραγματικές παραλίες, τραχιά και άγρια τοπία που θα σας κάνουν να ζήσετε αρμονικά με τη φύση, σε ένα από τα πιο γραφικά νησιά της Ελλάδας!

Εσωτερική εικόνα άρθρου

«Αστυπάλαια: Πράσινο και Βιώσιμο Νησί»

Ταυτόχρονα η Αστυπάλαια είναι το νησί του μέλλοντος χάρη στο πρωτοποριακό πρόγραμμα «Αστυπάλαια: Πράσινο και Βιώσιμο Νησί», το οποίο μεταξύ άλλων θα της διασφαλίσει την ενεργειακή αυτονομία του νησιού στα επόμενα χρόνια βασισμένο στην πράσινη ενέργεια». Η λίστα με τους καλύτερους προορισμούς για το 2023 συμπληρώνεται με την κοιλάδα του Λίγηρα, την Πεσκάρα, τη Στοκχόλμη, το Τέρμολι και τα νησιά Τρέμιτι, τη Ριβιέρα ντελ Κονέρο, τη Νέα Υόρκη και την παραθαλάσσια Μαρέμα.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

«Η Αστυπάλαια μας, αλλάζει, εξελίσσεται, ανοίγει τα «φτερά» της στο μέλλον και παράλληλα διατηρεί την αυθεντική ταυτότητα της. Μέσα από στοχευμένες δράσεις αναδεικνύουμε συστηματικά το μοναδικό βιώσιμο και τουριστικό αποτύπωμα του νησιού στο εξωτερικό και εισπράττουμε τη θετική ανταπόκριση των διεθνών αγορών», δήλωσε ο Δήμαρχος Αστυπάλαιας Νίκος Κομηνέας. Μάλιστα, το προηγούμενο διάστημα η Αστυπάλαια παρουσιάστηκε σε επιλεγμένο Ιταλικό κοινό ως μία άριστη πρακτική αειφόρου τουρισμού. Η δράση εντάχθηκε σε επιτυχημένη πρωτοβουλία του Γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας που αφορούσε «κύκλο» διαδικτυακών σεμιναρίων με στόχο την εκπαίδευση Ιταλών ταξιδιωτικών πρακτόρων και επαγγελματιών. Για την ετοιμασία της παρουσίασης προηγήθηκε επικοινωνία και συνεργασία της Υπηρεσίας ΕΟΤ με τον Δήμο Αστυπάλαιας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Αλέξης Γεωργούλης: «Εάν έχει ομολογήσει μπορεί να τη γλιτώσει» – Νέες καταγγελίες για εργασιακό εκφοβισμό και βία [βίντεο]

Θρίλερ στην Καλαμάτα: Βρέφος 42 ημερών άρχισε να μελανιάζει την ώρα που θήλαζε σε πλατεία – Σωτήρια επέμβαση από πυροσβέστες

Συντάξεις: Πληρωμές για 7.500 εφάπαξ στο δημόσιο εντός Απριλίου [πίνακες]

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]