Αρχικά, ήταν προγραμματισμένο τόσο η φωταγώγηση του ελάτου από τον δήμο Θεσσαλονίκης όσο και η «Λευκή Νύχτα» θα λάβουν χώρα το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, μαζί με τα εγκαίνια του Μετρό, ωστόσο εξαιτίας της κακοκαιρίας που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα το Σαββατοκύριακο, οι δύο εκδηλώσεις αναβλήθηκαν.
Η έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και η μεγάλη συναυλία με τους Μιχάλη Χατζηγιάννη, ONIRAMA και τη Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης με παρουσιαστή το Γρηγόρη Αρναούτογλου θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου και θα ξεκινήσει στις 18:00 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους.
Τι θα γίνει στη «Λευκή Νύχτα»
Παράλληλα, την ίδια μέρα θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τα μεσάνυχτα τα εμπορικά καταστήματα του δήμου Θεσσαλονίκης.
Τέλος, όπως ανακοίνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης η «Λευκή Νύχτα» θα πλαισιωθεί με πολλές εκπλήξεις και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, όπως μουσικά συγκροτήματα, παραδοσιακούς χορούς, χορευτικά shows και μια σειρά από δράσεις για παιδιά, όπως animateur, μασκότ, ξυλοπόδαρους, σαπουνόφουσκες και μπαλονοκατασκευές.