Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Φωτιά τώρα στη Θεσσαλονίκη – Ενεργοποιήθηκε το 112 για ετοιμότητα των κατοίκων

Συγκίνηση στην κηδεία του Αλέκου Φασιανού – Παρόντες ο πρωθυπουργός και προσωπικότητες του Πολιτισμού

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
5 λεπτά
Συγκίνηση στην κηδεία του Αλέκου Φασιανού – Παρόντες ο πρωθυπουργός και προσωπικότητες του Πολιτισμού

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε η κηδεία του σπουδαίου ζωγράφου Αλέκου Φασιανού στο Κοιμητήριο Παπάγου σήμερα (18/1) το μεσημέρι.

Το φέρετρο με τη σορό του Αλέκου Φασιανού κατέφθασε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Κοιμητηρίου Παπάγου λίγο μετά τη 1:30 μμ.

Η σύζυγος του εκλιπόντος, Μαρίζα, εμφανίστηκε συγκινημένη από τα μυνήματα αγάπης που δέχεται η οικογένεια από τη στιγμή του θανάτου του Αλέκου Φασιανού. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως «έχουμε λάβει απίστευτη αγάπη, σεβασμό, μια γλυκύτητα και τρυφερότητα από τα μηνύματα του κόσμου και αυτό μας κάνει καλό αυτές τις δύσκολες ώρες».

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ, η χήρα του ζωγράφου είπε: «Ο Αλέκος δεν είναι ύλη, είναι πνεύμα  μπορεί να έφυγε από τη ζωή αλλά μέσα από τα έργα του και την προσωπικότητά του, θα ζει αιώνια».

Στην κηδεία παρέστησαν προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού, της πολιτικής, αλλά και πολίτες που θέλησαν να πουν το «τελευταίο αντίο» και να αποτίσουν φόρο τιμής στον εμβληματικό ζωγράφο.

Παρών στην κηδεία ήταν και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα. Στην κηδεία παρέστησαν επίσης η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και πολλοί άνθρωποι από το χώρο του πολιτισμού.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς έστειλε επιστολή για τον «φωτεινό» φίλο του στο Γαλλικό Πρακτορείο, στην οποία χαιρετίζει τον  «υποδειγματικό, ζωγράφο φιλόσοφο» με τον οποίο  μοιράστηκαν την αγάπη της Γαλλίας, την αγάπη της Ελλάδας και την αγάπη της Κέας.

Ο δήμος Παπάγου-Χολαργού αναφέρει για τον εμβληματικό δημιουργό:

«Έφυγε από τη ζωή ο συντοπίτης μας Αλέκος Φασιανός, ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους, αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη κληρονομιά και μια σπουδαία παρακαταθήκη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Παπάγου-Χολαργού. Ο Αλέκος Φασιανός είχε φιλοτεχνήσει τα λογότυπα του Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος και ο δήμος Παπάγου-Χολαργού τον είχε τιμήσει με το “Βραβείο Περικλέους” το 2019. Προς τιμήν του το 2021, η αίθουσα που φιλοξενεί τη Δημοτική Πινακοθήκη Παπάγου-Χολαργού στο Δημαρχιακό Μέγαρο, πήρε το όνομά του, μετά από πρόταση του δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου».

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

  Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]