Αθήνα Καιρός

Μουτζούρης: Η Χίος έχει απαλλαγεί από το μεταναστευτικό – Έχει πλέον ελάχιστους μετανάστες

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
5 λεπτά
Μουτζούρης: Η Χίος έχει απαλλαγεί από το μεταναστευτικό – Έχει πλέον ελάχιστους μετανάστες

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα παραχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής (7/01) ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, με την παρουσία Αντιπεριφερειαρχών της Χίου, για το τρέχον θέμα των τελευταίων ημερών που αφορά την άφιξη ορισμένων μηχανημάτων από την ανάδοχη εταιρεία κατασκευής δομών, που όρισε το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ο κ. Μουτζούρης «παρά την προσπάθεια της αναδόχου εταιρείας να εκφορτώσει τα μηχανήματα για τη δημιουργία της δομής στο Θόλος, το «Πελαγίτης» δεν κατάφερε τελικά να προσεγγίσει το λιμάνι των Μεστών και της Χίου.

Για ακόμα μία φορά ο Περιφερειάρχης επεσήμανε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου για καμία δομή στα νησιά, τονίζοντας ότι μόνο η δημιουργία μίας εγκατάστασης, ενός κέντρου καταγραφής και αναχωρήσεων μεταναστών – προσφύγων θα ήταν αποδεκτή.

«Η δημιουργία μίας δομής στα νησιά είναι θέμα της Κυβερνήσεως. Εκείνη έχει τον πρώτο λόγο. Ωστόσο, κατά την αντίληψη τη δική μου, η θέση Θόλος έπειτα από τις αντιδράσεις έχει θολώσει. Πρέπει να αναζητηθεί κάποια άλλη τοποθεσία, αν διεξαχθεί αυτό το έργο. Το Θόλος δεν είναι καλή θέση για τη δημιουργία μιας τέτοιας δομής», προσθέτοντας ότι όλες τις παραπάνω απόψεις τις διατύπωσε, σε ένα πλαίσιο συζήτησης, τόσο στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, όσο και στον Δήμαρχο Χίου, κ. Σταμάτη Κάρμαντζη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αρκετά είναι τα πράγματα που συμφωνούν με την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και τα επικροτούν. Μερικά από αυτά σημείωσε ότι είναι η φύλαξη των συνόρων και η αποσυμφόρηση των νησιών: «Η Χίος έχει πλέον ελάχιστους μετανάστες. Είναι ένα από τα θετικά. Ας δώσουμε ένα τελευταίο σπρώξιμο ώστε το νησί της Χίου να εκκενωθεί πλήρως», συμπληρώνοντας ότι είναι δύσκολο να συγκρίνονται μοντέλα νησιών, καθώς κάθε νησί έχει τις ιδιαιτερότητες και τις γεωγραφικές του διαφορές.

«Επιδιώκουμε συζήτηση, ώστε να βρεθεί λύση. Είμαστε έτοιμοι, έχουμε πρόταση για χώρο εάν η κυβέρνηση δεχτεί αυτό που λέει το Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο. Προτείνουμε ένα αναχωρησιακό κέντρο. Στη Χίο δεν υπάρχει πρόβλημα, έχει απαλλαγεί από αυτό. Επιτυχία θα είναι αν καταφέρουμε να εκκενώσουμε εντελώς ένα από τα νησιά», κατέληξε.

Κλείνοντας, ο κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης διαβεβαίωσε ότι θα παρευρεθεί στη συνέντευξη τύπου του Εργατικού Κέντρου Χίου, στις 13 Ιανουαρίου, με κύριο θέμα την εύρεση χώρου προσωρινής εγκατάστασης καταγραφής και ταυτοποίησης των μεταναστών/προσφύγων, καταθέτοντας τη δική τους πρόταση.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]