Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Πώς «τσίμπησαν» τους εικονικούς εμβολιασμούς

Όχι της ΠΟΕΔΗΝ στον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μυστήριος αριθμός εμβολίων που… καταστράφηκαν και άλλων που περίσσεψαν… Παράξενες αυξομειώσεις του αριθμού εμβολιασθέντων και αλλαγές σε Ταχυδρομικούς Κώδικες προς άλλα εμβολιαστικά κέντρα… μακριά από τον τόπο διαμονής.

Αυξημένοι αριθμοί εμβολιασμών από έναν… χειριστή σε ασυνήθιστες, αλλόκοτες ώρες. Tablets με αποθηκευμένους κωδικούς επιβεβαίωναν πολλαπλάσιους αριθμητικά εμβολιασμούς από τους αναμενόμενους. Κάποιοι χειριστές τους… βαριούνταν να περνούν τους κωδικούς για κάθε πολίτη, άλλαζαν μόνο το ΑΜΚΑ και πατούσαν επιβεβαίωση, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο, έστω και άθελά τους, δίοδο σε οποιονδήποτε ήθελε να εξασφαλίσει εικονικό πιστοποιητικό να το κάνει από το tablet τους.

Αύξηση… νυχτερινών εμβολιασμών

Σε περιφερειακό εμβολιαστικό κέντρο του Εβρου, τον Ιούλιο είχαν εμβολιαστεί 150 πολίτες και τον Αύγουστο περίπου 350. Σε άλλη γραμμή εμβολιασμού στην Ηπειρο, αυξήθηκαν οι… νυχτερινοί εμβολιασμοί κατά 200%. Σε εμβολιαστικά κέντρα της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας παρατηρήθηκαν αινιγματικές αλλαγές σε Ταχυδρομικούς Κώδικες πολιτών, πάνω από το 50% του μέσου όρου, προκειμένου να αλλάξουν τον τόπο εμβολιασμού και να… μετακομίζουν αρκετά δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους. Τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, σε εμβολιαστικά κέντρα της Θράκης και της Μακεδονίας εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός εμβολίων που… περίσσευαν και ακόμη μεγαλύτερος εκείνων που καταστράφηκαν…

Εντοπίστηκαν αρκετοί χειριστές-εμβολιαστές να έχουν υπερβεί, ανεξήγητα και «ύποπτα» προς το παρόν, τον μέσο όρο των εμβολιασμών που έκαναν καθημερινά και, μάλιστα, σε παράξενες, κυρίως νυχτερινές, ώρες, λίγο πριν από το κλείσιμο των εμβολιαστικών κέντρων.

Ολα τα παραπάνω αποτελούν κάποιες αρχικές ενδείξεις «απατηλών-εικονικών» εμβολιασμών, σε τουλάχιστον 10 εμβολιαστικά κέντρα της χώρας σε Ηπειρο, Στερεά Ελλάδα, Εβρο, Θεσσαλία, Θράκη και Μακεδονία, οι οποίες αναμένεται να ερευνηθούν διεξοδικά από τις εισαγγελικές και τις αστυνομικές Αρχές, καθώς και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, που φαίνεται να έχει εντοπίσει αυτές τις υπό διερεύνηση περιπτώσεις.

«Δικαστές Ντρεντ»

Σε αυτό το πλαίσιο ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας, κάλεσε σε πανελλαδικό «συναγερμό» τους εισαγγελείς όλης της χώρας προκειμένου να… εφορμούν σε εμβολιαστικά κέντρα, για τα οποία υπάρχουν καταγγελίες, ενδείξεις ή υποψίες για την παράνομη παροχή εικονικών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης, προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια Υγεία. Ο ανώτατος δικαστικός στην παραγγελία του έκανε λόγο ακόμη και για αιφνιδιαστικούς προληπτικούς ελέγχους των εισαγγελικών λειτουργών όλης της χώρας σε εμβολιαστικά κέντρα, ως μία δράση αποθάρρυνσης των επίδοξων δραστών τέτοιων επικίνδυνων ενεργειών. Παράλληλα να ενημερωθούν για τη διαδικασία διενέργειας και καταχώρισης των εμβολιασμών, όπως επίσης για τις ασφαλιστικές δικλίδες του συστήματος.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Αγγελος Μπίνης, ανέφερε πως «πρέπει να γίνει εμφανές ότι δεν είμαστε αδρανείς στην ανίχνευση τέτοιου είδους μοτίβων απάτης με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού» και προανήγγειλε ενδελεχείς ελέγχους σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα για τα οποία υπάρχουν ύποπτες ενδείξεις.

Ο κ. Μπίνης δήλωσε πως στελέχη της ανεξάρτητης Αρχής επεμβαίνουν προληπτικά, προχωρώντας σε διασταυρώσεις στοιχείων, όπως σε ποια εμβολιαστικά κέντρα υπάρχουν καταχωρίσεις πολύ αργά το βράδυ ή εμφανίζουν μεγάλη αυξομείωση στον αριθμό των εμβολιασμών. Αντίστοιχες έρευνες εξελίσσονται στο νοσοκομείο Σαντορίνης, μετά την αποκάλυψη ότι υπάλληλος χορήγησε πλαστές βεβαιώσεις αρνητικών rapid tests σε τουρίστες, καθώς και στα νοσοκομεία Καβάλας, Δράμας, Μεσολογγίου, Κρήτης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ζήτησε από τον διοικητή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων την ταχύτατη, αποτελεσματική και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης με τα εικονικά δικαιολογητικά εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, αλλά και των προεκτάσεών της στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης και «Γ. Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης. Ηδη κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων βρίσκεται σε Καρδίτσα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να λάβουν καταθέσεις από τους πρωταγωνιστές και εκείνους που έλαβαν τα εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμών, όπως επίσης να συλλέξουν στοιχεία από το σύστημα των εμβολιαστικών κέντρων.

Από τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλέξει τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που ανέλαβε την προκαταρκτική εξέταση με τα εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, όπως και τις προεκτάσεις της, διαπιστώνουν πως τα 34 εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού δόθηκαν από τη διοικητική υπάλληλο σε μέλη της οικογένειάς της, συγγενείς, φίλους και συναδέλφους της. Ανάμεσά τους, η αρνήτρια νοσηλεύτρια στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης που είχε πάρει εικονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας Παλαμά, η αδελφή της διοικητικής υπαλλήλου που εργάζεται στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη, ενώ ερευνώνται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τριών ακόμη υγειονομικών στο ίδιο νοσοκομείο. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι κάποια από τα εικονικά πιστοποιητικά δόθηκαν σε συγγενείς που εργάζονται σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες, υγειονομικές δομές, καθώς και σε έναν ιερέα…

Ο αξιωματικός σύζυγος

Ο σύζυγος της διοικητικής υπαλλήλου, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος έχει εμβολιαστεί, εξεπλάγη από την εμπλοκή της συζύγου του στην υπόθεση και έκανε και ο ίδιος τη δική του… έρευνα, ανάμεσα στους συγγενείς και τους φίλους, επιβεβαιώνοντας τα καταγγελλόμενα, που και η ίδια έχει αποδεχθεί. Από την εξέταση των στοιχείων και την πορεία της έρευνας εξετάζεται η πιθανότητα άσκησης ποινικής δίωξης εις βάρος των εμπλεκομένων για παραβάσεις των διατάξεων διάδοσης του κορονοϊού σε βαθμό κακουργήματος. Αυτό θα προκαλέσει την άρση τραπεζικού απορρήτου για να διαπιστωθεί αν υπήρχαν αναιτιολόγητες εισροές χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων, από άτομα που πήραν τα ψεύτικα πιστοποιητικά, άρα και πιθανή οικονομική συναλλαγή με πολίτες που επεδίωξαν τους εικονικούς εμβολιασμούς τους. Δεν αποκλείεται να ασκηθεί ποινική δίωξη και εις βάρος των πολιτών που πήραν τα ψεύτικα πιστοποιητικά με αυτόν τον τρόπο, χωρίς να εμβολιαστούν.

Προτιμούν θετικά τεστ νόσησης

Τις τελευταίες ημέρες μετά τις απανωτές καταγγελίες για τα εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμών, δικαστικές-αστυνομικές Αρχές και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας διαπιστώνουν ότι εκείνοι που θέλουν να παρανομήσουν δεν προτιμούν πλέον ένα εικονικό πιστοποιητικό, αλλά είναι πιο εύκολη η προμήθεια ενός πλαστού αποτελέσματος

θετικού εργαστηριακού τεστ ότι νοσούν, κάτι το οποίο για τους υγειονομικούς που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν ερμηνεύεται σε εξάμηνη παράταση εργασίας.

Για αυτόν τον λόγο η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε να απαιτείται και δεύτερο θετικό τεστ κορονοϊού για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Το δεύτερο τεστ θα γίνεται σε δημόσια δομή του συστήματος Υγείας, ανεξάρτητα από το πού έχει γίνει το πρώτο.

«Κάποιοι θέλουν να είναι αντιεμβολιαστές, αλλά ταυτόχρονα να έχουν εικονικό πιστοποιητικό για να μην μπουν σε αναστολή εργασίας. Δεν γίνονται και τα δύο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διοικητής της ανεξάρτητης Αρχής, κ. Μπίνης. Την ίδια ώρα η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχει επεξεργαστεί 8 σενάρια διασταύρωσης μοτίβων απάτης με εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης, τα οποία επικαιροποιεί καθημερινά.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ELEFTHEROSTYPOS.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Προτεινόμενα για εσάς

Δικαστήρια: Με πιστοποιητικό Covid θα λειτουργούν από αύριο – Πότε επιτρέπεται το self test

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Πωλούνται στο διαδίκτυο για 150 ευρώ και πληρωμή σε bitcoins

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Συνεχίζονται οι έλεγχοι – Έρευνες και για ψευδείς δηλώσεις νόσησης

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Εισαγγελική παρέμβαση στη Δράμα – Πλεύρης: Θα ελεγχθούν όλοι

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Οικονόμου για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Πειθαρχικές ποινές που φτάνουν μέχρι την απόλυση

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Παίρνει αποστάσεις ο Λοβέρδος από το ΚΙΝΑΛ για τα πλαστά πιστοποιητικά και τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Ακόμη δέκα εμβολιαστικά κέντρα στο μικροσκόπιο των αρχών

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Παρέμβαση Άρειου Πάγου – Άσκηση δίωξης έστω και με υπόνοια

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Σάλος με τα πλαστά πιστοποιητικά: Σαρώνουν 10 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα – Καμία καταγγελία στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών

Λάμπρος Κατσαρός