ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΕΔ: Το νέο πρόγραμμα για 5.000 ανέργους 18 έως 29 ετών με κάλυψη 100% του μισθολογικού κόστους – Οι δικαιούχοι

Newsroom eleftherostypos.gr

Στα σκαριά βρίσκεται νέο πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ με στόχο την ανάσχεση της ανεργίας. Ενα πρόγραμμα που έρχεται να συμπληρώσει αυτά που ήδη τρέχουν και δίνουν σημαντική «ανάσα» σε χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας.

Η συγκεκριμένη δράση αφορά σε 5.000 ανέργους, οι οποίοι θα μπορέσουν να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα με τη στήριξη του ΟΑΕΔ.

Δικαιούχοι θα είναι άνεργοι ηλικίας από 18 έως 29 ετών που έχουν ολοκληρώσει κατάρτιση στο ψηφιακό μάρκετινγκ. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια έξι μηνών, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Οργανισμός θα καλύπτει το 100% του μισθολογικού κόστους.

Εν τω μεταξύ, οι εγκεκριμένες αιτήσεις για την πρόσληψη 100.000 ανέργων μέσω του νέου προγράμματος επιδότησης 100% των ασφαλιστικών εισφορών έχουν ξεπεράσει τις 23.400. Από αυτές για τις περίπου 15.000 έχει ήδη ολοκληρωθεί η πρόσληψη, ενώ οι 8.600 βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στην Περιφέρεια της Αττικής έχει κατατεθεί το μεγαλύτερο μέρος των αιτήσεων που αφορά 12.727 εργαζομένους, ακολουθεί η Κεντρική Μακεδονία με 3.876 εργαζομένους και στην Κρήτη με 1.484 αιτήσεις εργαζομένων.

Σε ό,τι αφορά τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων βάσει ΚΑΔ, μεταξύ άλλων, έχουν γίνει 3.910 προσλήψεις στο λιανικό εμπόριο, 2.793 στο χονδρικό εμπόριο, 1.335 στην εκπαίδευση, 1.340 στις νομικές και λογιστικές δραστηριότητες, 1.150 προσλήψεις στις δραστηριότητες υπηρεσιών εστίασης.

Θέση εργασίας στην ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ

Η ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ με πορεία 16 ετών στο χώρο της Ψυχικής Υγείας, της εκπαίδευσης, της έρευνας και της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και με ευρύ πεδίο δραστηριοποίησης στην υποστήριξη ευπαθών ομάδων αναζητά ένα νέο μέλος για να εργαστεί στην ομάδα μας στην Aθήνα.

Πρόκειται για μία (1) θέση πλήρους απασχόλησης με αντικείμενο την υποβολή και υλοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων καθώς και την ανάπτυξη συνεργειών και διασύνδεση με την τοπική κοινωνία.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν το βιογραφικό τους στο e-mail [email protected] με την ένδειξη Networking & EU Project Coordinator.

Ψυχολόγος στο Κέντρο Διοτίμα

Ζητείται ψυχολόγος για διαχείριση περιστατικών έμφυλης βίας σε γυναίκες πρόσφυγες στην περιοχή της Μυτιλήνης.

Στη διαχείριση περιστατικών περιλαμβάνεται και η παραπομπή περιστατικών σε αρμόδιους φορείς, συνοδεία σε υπηρεσίες όταν κρίνεται απαραίτητο, παροχή πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας και γενικότερη ψυχοκοινωνική στήριξη των εξυπηρετουμένων.

Απαιτήσεις/ προϋποθέσεις: Πτυχίο ψυχολόγων (μεταπτυχιακό σχετικό με το αντικείμενο θα συνεκτιμηθεί), απαραίτητη η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Τουλάχιστον 1 χρόνο εργασιακής εμπειρίας στον τομέα του προσφυγικού/μεταναστευτικού και ειδικότερα στον τομέα της έμφυλης βίας. Πολύ καλή γνώση Η/Υ. Εξαιρετική γνώση ελληνικών και αγγλικών (γραπτά και προφορικά).

Γνώση άλλων γλωσσών (αραβικά, γαλλικά, φαρσί) θα συνεκτιμηθεί.

Αποστείλετε τα βιογραφικά σας σημειώματα στο [email protected] σημειώνοντας στο θέμα UNHCR_LESVOS_PS. Παρακαλώ όπως φροντίσετε τα συνημμένα αρχεία να έχουν στον τίτλο το επίθετο και το είδος του αρχείου Name_CV/ Name_Cover_Letter.

Επιμελητής στη ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ

Η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων αναζητά έναν (1) Επιμελητή/Φροντιστή στο πλαίσιο της λειτουργίας του Safe Zone στη Ριτσώνα, το οποίο λειτουργεί με τη χρηματοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας (DG HOME) και την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Περιγραφή θέσης: Φροντίδα καθημερινής διαβίωσης των παιδιών και εφήβων – ασυνόδευτων ανηλίκων, διευθέτηση των ζητημάτων που προκύπτουν κατά τη διαμονή των εξυπηρετούμενων, έλεγχος για τυχόν ανάγκη επιδιορθώσεων, προσθηκών, αποκατάσταση βλαβών και συνεργασία με το αρμόδιο προσωπικό της οργάνωσης για τη διευθέτηση αυτών, διεκπεραίωση διαδικασιών σε επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, κυλιόμενο ωράριο σε 8ωρες βάρδιες.

Απαραίτητα προσόντα: Απόφοιτος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επικοινωνιακές δεξιότητες, ικανότητες διαπραγμάτευσης, ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, εμπειρία σε συναλλαγές με δημόσιες υπηρεσίες, γνώση χειρισμού Η/Υ, γνώση αγγλικής γλώσσας.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες για τη θέση του Επιμελητή/Φροντιστή καλούνται να αποστείλουν μέσω e-mail στο [email protected] έως την Κυριακή 07/03/2021 βιογραφικό σημείωμα, συνοδευτική επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος και δύο συστατικές επιστολές.

Θέση στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το ΚΠΙΣΝ αναζητεί άτομο για να καλύψει τη θέση του/της Υπεύθυνου/ης Περιβάλλοντος Χώρου Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και θα αναφέρεται στον Υπεύθυνο Εγκαταστάσεων.

Ο/Η ιδανικός/ή υποψήφιος/α θα αναλάβει υποχρεώσεις που σχετίζονται με τη διαχείριση του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και θα επιβλέπει, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του/της, την υλοποίηση της σχετικής σύμβασης από την εταιρία συντήρησης του Πάρκου και θα διασφαλίζει την παροχή των συμφωνημένων υπηρεσιών.

Η προθεσμία υποβολής είναι στις 4 Απριλίου 2021, στις 23:59 ώρα Ελλάδας. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα, καθώς και μία σύντομη επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Ολες οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν πρώτα από ανεξάρτητη εταιρία ανθρώπινου δυναμικού. Θα ακολουθήσουν συνεντεύξεις με όσους και όσες περιληφθούν στη βραχεία λίστα. Ολοι οι υποψήφιοι θα λάβουν ενημέρωση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Διερμηνέας στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) προκηρύσσει θέση διερμηνέα που θα απασχοληθεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων.

Η θέση θα αναφέρεται στον Συντονιστή Υπηρεσίας Διερμηνείας. Απαραίτητα προσόντα: Βασική γλώσσα: φαρσί/νταρί.

Γλώσσα επικοινωνίας: ελληνικά ή/και αγγλικά. Προηγούμενη εμπειρία στην παροχή υπηρεσιών διερμηνείας. Βασικές γνώσεις χρήσης Η/Υ. Επιθυμητά προσόντα: Απόφοιτος/η Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γνώση επιπλέον γλωσσών, βασική εκπαίδευση, σεμινάρια διερμηνείας, προηγούμενη απασχόληση στο μεταναστευτικό/προσφυγικό.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να στείλουν βιογραφικό σημείωμα και συνοδευτική επιστολή (προαιρετικά) εδώ με θέμα: ΔΙΕΦΑΡΣΙ ΘΕΣΣ _260221. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 20/03/2021 (λόγω άμεσης ανάγκης κάλυψης της θέσης, ενδέχεται η διαδικασία επιλογής να εκκινήσει πριν από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των βιογραφικών).

Από το ένθετο «Αγορά Εργασίας» που κυκλοφορεί με τον Ελεύθερο Τύπο

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις 

Μπαλάσκας: Στη Λαμία 110 αστυνομικοί φυλάνε το σκήνωμα του Κουφοντίνα

Κλειστό το Δημαρχείο στο Μοσχάτο λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Άγνωστοι βεβήλωσαν το γκράφιτι των Ηρώων της Επανάστασης του 1821 στο Ελληνικό: «Και οι Τούρκοι το ίδιο έκαναν»

Κορωνοϊός – Βασιλακόπουλος: Γιατί το lockdown δεν απέδωσε – Όχι στο sms για τα ψώνια

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

 

Προτεινόμενα για εσάς

Προπληρώνονται από σήμερα επιδόματα ανεργίας, Δώρο Πάσχα και αναδρομικά κληρονόμων

Ανδρέας Ντίνης

Από σήμερα οι πληρωμές για αναδρομικά κληρονόμων, επιδόματα και δώρο Πάσχα

Tinad

Δώρο Πάσχα και επιδόματα του ΟΑΕΔ από Δευτέρα

Μιχάλης Μάρδας

ΟΑΕΔ Δώρο Πάσχα: Πότε αναμένεται η πληρωμή – Τι προβλέπεται

Tinad

Η Αγορά Εργασίας στον Ε.Τ.: Όλες όσα πρέπει να ξέρετε για να βρείτε δουλειά

Δημήτρης Ντόγκας

Συμβάσεις 8 και 9 μηνών: Εγκρίθηκαν 321 θέσεις εργασίας σε 13 δήμους – Οι θέσεις σε κάθε περιοχή [πίνακας]

Δημήτρης Ντόγκας

Τράπεζας της Ελλάδος: Τα προσόντα τα κριτήρια και τα δικαιολογητικά για 76 προσλήψεις

Δημήτρης Ντόγκας

Προσλήψεις: Εγκρίθηκαν 218 σε ιατροδικαστικές υπηρεσίες ΥΠΕΞ και ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Δημήτρης Ντόγκας

ΑΣΕΠ: Τα δικαιολογητικά για τις 38 μόνιμες προσλήψεις διοικητικών  

Δημήτρης Ντόγκας