Αθήνα Καιρός

Κορωνοϊός: Εμβολιάστηκε o Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
5 λεπτά
Κορωνοϊός: Εμβολιάστηκε o Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Κορωνοϊός: «Ωρα μηδέν» για την τελική μάχη κατά της πανδημίας στην ΕΕ, με την επίσημη έναρξη σήμερα του μαζικού εμβολιασμού, ο οποίος στη χώρα μας ξεκίνησε στη 1 το μεσημέρι.

Εμβολιάστηκε λίγο πριν τις 14:30 το μεσημέρι της Κυριακής ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Νοσοκομείο Αττικόν.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

«Για πρώτη φορά μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι» είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά την άφιξή του και ακολούθως χαιρέτησε το νοσηλευτικό προσωπικό. Ο Πρωθυπουργός πριν από τον εμβολιασμό του συμπλήρωσε το σχετικό έγγραφο και ακολούθως μετέβη στην αίθουσα του εμβολιασμού. Μετά το εμβόλιο και με βάση το πρωτόκολλο, ο κ. Μητσοτάκης μεταφέρθηκε σε έναν ειδικό χώρο όπου πρέπει να παραμείνει για 15 λεπτά μετά το εμβόλιο.

Εμβολιάστηκε η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Λίγα λεπτά νωρίτερα εμβολιάστηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία έφτασε λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”.

Tην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, περίμεναν στην είσοδο του νοσοκομείου ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας και ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης.

Ακολούθως η κ. Σακελλαροπούλου εισήλθε στο εσωτερικό του νοσοκομείου και ήταν το πρώτο πολιτικό πρόσωπο που εμβολιάστηκε.

Πριν τον εμβολιασμό ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, η συμπλήρωση σχετικού ερωτηματολογίου, η ενημέρωση για το εμβόλιο και μετά τον εμβολιασμό, η παραμονή για μικρό χρονικό διάστημα στο χώρο του νοσοκομείου.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Λίγη ώρα νωρίτερα και για συμβολικούς λόγους εμβολιάστηκαν πρώτοιστον «Ευαγγελισμό» μία νοσηλεύτρια ΜΕΘ και ένας φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, καθώς σ’ αυτή τη φάση προτεραιότητα δίδεται στο υγειονομικό προσωπικό και τους ηλικιωμένους.

H Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ήταν η πρώτη που έκανε το εμβόλιο.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Η κ. Καμπισιούλη, την ώρα που εμβολιαζόταν, σήκωσε τον αντίχειρά της, δείχνοντας ότι όλα θα πάνε καλά, ενώ αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, ανέφερε στους δημοσιογράφους: «Νομίζω ότι πολλοί με ζηλεύουν σήμερα και πολλοί θα ήθελαν να είναι στη θέση μου».
 Εσωτερική εικόνα άρθρου

YouTube thumbnail
Κορωνοϊός: Εμβολιάστηκε ο πρώτος ηλικιωμένος στην Ελλάδα

Λίγη ώρα μετά τη νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» Ευσταθία Καμπισιούλη, σειρά είχε ο κ. Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Ο κ. Γιοβανίδης εμβολιάστηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Κορωνοϊός: Εμβολιάστηκε ο πρώτος ηλικιωμένος στην Ελλάδα [εικόνες] Εσωτερική εικόνα άρθρου Εσωτερική εικόνα άρθρου

Στον «Ευαγγελισμό» ο Κικίλιας για τον πρώτο εμβολιασμό: Η πρώτη μέρα της αντίστροφης μέτρησης

“Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω” τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας έξω από το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, σε ένα από τα νοσοκομεία όπου σε λίγη ώρα θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας, “πρώτοι θα εμβολιασθούν μια νοσηλεύτρια και ένας υπέργηρος στο πλαίσιο της “Επιχείρησης Ελευθερία” ενώ αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη σήμερα ως μια συμβολική κίνηση αλλά ταυτόχρονα και ουσιαστική κίνηση για την προστασία από την COVID- 19.

Σε ερώτηση για το εάν όλα προχωρούν βάσει του σχεδιασμού για το μεγάλο αυτό εγχείρημα του εμβολιασμού, ο κ. Κικίλιας απάντησε ότι “πάμε βάσει σχεδιασμού, βήμα, βήμα, με σύνεση και προσοχή. Όλα θα πάνε καλά”.

YouTube thumbnail
Το αναλυτικό πρόγραμμα των πρώτων αυριανών εμβολιασμών

14:45 Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, στο Νοσοκομείο Αττικόν

15:00 Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

15:30 Γραμματέας Μέρα25 Γιάνης Βαρουφάκης, στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

16:00 Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

16:30 Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

17:00 Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 11:45, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις 12:15 και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στις 12:45.

Ειδήσεις 

Κορωνοϊός: 26 ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τον εμβολιασμό – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Κορωνοϊός – Εμβόλιο: Αυτή είναι η πρώτη νοσηλεύτρια που θα εμβολιαστεί στην Ελλάδα

Κορωνοϊός – Εμβόλιο: Ποιοι έχουν προτεραιότητα, πώς κλείνουμε ραντεβού

Κορωνοϊός – Εμβόλιο: Άρχισαν οι εμβολιασμοί στις χώρες της Ε.Ε. – Συνεχής ενημέρωση

Πιερρακάκης: Τι χαρτί θα δείχνουν οι πολίτες για να εμβολιαστούν

Κορωνοϊός: Φάρμακο για άμεση ανοσία δοκιμάζουν Βρετανοί επιστήμονες – Σε ποιους θα χορηγείται

Κορωνοϊός – Νέα μελέτη: Οσοι έχουν αντισώματα δεν κινδυνεύουν με επαναλοίμωξη για τουλάχιστον 6 μήνες

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]