Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Pizza Hut: Το παρασκήνιο πίσω από το λουκέτο και των 16 μαγαζιών στην Ελλάδα!

Γωγώ Κατσέλη

Θύμα του κορoνοϊού έπεσε η γνωστή αλυσίδα Pizza Hut, που, όπως έγινε γνωστό χθες, αποχωρεί από την Ελλάδα βάζοντας λουκέτο και στα 16 καταστήματά της.

Σύμφωνα με πηγές της εταιρίας, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η εταιρία κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες όλα τα προηγούμενα χρόνια για να επιστρέψουν τα καταστήματα σε θετικούς ρυθμούς λειτουργίας και ανάπτυξης. «Συγκεκριμένα, τα τελευταία 12 έτη και παρά τα συνεχή χρόνια οικονομικών ζημιών επένδυσε 23 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη της αλυσίδας στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα την τελευταία δεκαετία δημιούργησε και διασφάλισε περισσότερες από 450 θέσεις εργασίας. Δυστυχώς, όμως, η πανδημία του κορονοϊού, η οποία δημιούργησε μια κρίση πρωτοφανή στη χώρα μας και διεθνώς, έπληξε βαριά τον κλάδο της εστίασης και οδήγησε στην επιδείνωση των υφιστάμενων δυσχερειών και στην αδυναμία αναστροφής του αρνητικού κλίματος. Το κλείσιμο καταστημάτων της Pizza Hut στην Ελλάδα εξαιτίας του lockdown οδήγησε σε σημαντικές απώλειες – πολλαπλασιάζοντας τις ήδη υπάρχουσες επιχειρηματικές και οικονομικές προκλήσεις. Συνεπώς, το όλο εγχείρημα κατέστη μη βιώσιμο και οποιεσδήποτε περαιτέρω ενέργειες θα ήταν καταδικασμένες σε αποτυχία», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

 Ντόμινο

Βέβαια, η αποεπένδυση της Pizza Hut δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα, καθώς πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι πτώχευσε και η NPC International, μία από τις μεγαλύτερες δικαιοδόχους (franchisees) της αλυσίδας στις ΗΠΑ, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας που προστέθηκαν στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα.

Η απόφαση πάντως να αποχωρήσει από την ελληνική αγορά «έρχεται σε συνέχεια πολύμηνων προσπαθειών της Pizza Hut στην Ελλάδα για να βρεθεί μια βιώσιμη λύση. Η εταιρία έκανε ό,τι ήταν δυνατό για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και τελικά σε αυτό το πολύ δυσμενές πλαίσιο αναγκάστηκε να λάβει την επώδυνη απόφαση διακοπής της λειτουργίας των καταστημάτων και την αποχώρηση της αλυσίδας από την Ελλάδα με συνέπεια την αποχώρηση 180 περίπου εργαζομένων», ενώ υπογραμμίζεται ότι έχει εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της καταβάλλοντας τις σχετικές αποζημιώσεις συν ειδική πρόσθετη αποζημίωση και έχοντας εξοφλήσει των σύνολο των οφειλών της προς τους εργαζομένους.

Από την έντυπη έκδοση 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η Pizza Hut φεύγει από την Ελλάδα – Κλείνουν και τα 16 καταστήματα

Ελεύθερος Τύπος Newsroom