Το πρόγραμμα με τίτλο «Υγιεινή & Πρόληψη Μετάδοσης Λοιμώξεων στον Ξενοδοχειακό Κλάδο – Οδηγίες Προστασίας έναντι της Νόσου Covid-19» ολοκληρώνεται σε μία εβδομάδα (διάρκεια 10 ώρες) και υλοποιείται σε συνεννόηση και με την υποστήριξη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Το εκπαιδευτικό υλικό έχει συγγραφεί από το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο Ποιότητας και Ασφάλειας στις Υπηρεσίες Υγείας. Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Τούντας Ιωάννης, Καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων τόσο στους πιθανούς μολυσματικούς παράγοντες στο περιβάλλον του ξενοδοχείου όσο και στην εφαρμογή του σχετικού υγειονομικού πρωτοκόλλου με τα μέτρα πρόληψης ενάντια στον νέο κορωναϊό, υπεύθυνο για την πανδημία της νόσου covid-19, καθώς και η εξοικείωση με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ειδικών κατηγοριών πελατών, και η δυνατότητα αναγνώρισης των ειδικών αναγκών τους. Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος οδηγεί στη χορήγηση Βεβαίωσης Συμμετοχής.
Το πρόγραμμα απευθύνεται:
- στο προσωπικό του ξενοδοχείου (ανεξαρτήτως αν έρχεται ή όχι σε επαφή με τους επισκέπτες)
- στη διοίκηση του ξενοδοχείου ώστε να κατανοήσουν τις ανάγκες και δυσκολίες στην εφαρμογή υγειονομικού πρωτοκόλλου
- στο εποχικό προσωπικό του ξενοδοχείου στην έναρξη της σεζόν
- σε όσους επιθυμούν να εργαστούν στον κλάδο της φιλοξενίας
Η παρακολούθηση του προγράμματος γίνεται μέσω της διαδικτυακής εκπαιδευτικής πλατφόρμας του Προγράμματος Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του ΕΚΠΑ και απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε αυτό, όπως περιγράφεται αναλυτικά και στον οδηγό σπουδών του προγράμματος, είναι ο αιτών να είναι τουλάχιστον απόφοιτος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω του παρακάτω συνδέσμου έως και 07/07/2020.
https://elearningekpa.gr/hotels-covid-freecourse
Τα μαθήματα του Προγράμματος θα ξεκινήσουν στις 13 Ιουλίου 2020 και θα ολοκληρωθούν εντός μίας εβδομάδας.