Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

«Nephrocare»: Η νέα υπερσύγχρονη μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης στη Θεσσαλονίκη

Newsroom eleftherostypos.gr

Πραγματικό «κόσμημα» αποτελεί η νέα υπερσύγχρονη μονάδα χρόνιας αιμοκάθαρσης «Nephrocare», στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Άρχισε τη λειτουργία της πριν από δύο μήνες, καλύπτοντας το σημαντικό κενό που υπήρχε στην παρουσία ανάλογου κέντρου στις πυκνοκατοικημένες δυτικές συνοικίες του πολεοδομικού συγκροτήματος αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας.

Έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο, η «Nephrocare», η οποία είναι Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (ΙΚΕ), αποτελεί πρότυπη μονάδα, εξοπλισμένη με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Η επένδυση είναι ύψους 1,5 εκατ. ευρώ και απαιτήθηκαν δύο χρόνια για την υλοποίησή της. Εμπνευστής του εγχειρήματος, στο οποίο συμμετέχουν ως κεφαλαιούχοι συνολικά 18 άτομα, ήταν ο γνωστός νεφρολόγος της Θεσσαλονίκης, Παντελής Βακιάνης.

«Η ‘Nephrocare’ έχει ως στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της ψυχικής υγείας μιας ιδιαίτερα ευπαθούς ομάδας, όπως είναι οι ασθενείς που υποβάλλονται σε χρόνια περιοδική αιμοκάθαρση, και ταυτόχρονα, να προάγει με κάθε τρόπο την πρόληψη της χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας. Ως μονάδα Ευρωπαϊκών προδιαγραφών, χωροθετείται σε μια σύγχρονη και μοντέρνα κτιριακή υποδομή, η οποία συνδυάζει την άνεση, τις υψηλού επιπέδου υγειονομικές υπηρεσίες και την τεχνολογία», δήλωσε ένας από τους κεφαλαιούχους και υπεύθυνος της ΙΚΕ για την επικοινωνία με τα ΜΜΕ, Νίκος Μάστορας.

Η «Nephrocare» έχει δυναμικότητα 28 ασθενών ανά βάρδια, διαθέτοντας ισάριθμα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, που παρέχουν την δυνατότητα εφαρμογής όλων των μέχρι σήμερα γνωστών μεθόδων αιμοκάθαρσης και On Line αιμοδιαδιήθησης. Επίσης, έχει πιστοποιημένους διασώστες, με σημαντική εμπειρία στην αιμοκάθαρση για την άμεση κάλυψη των αναγκών των ασθενών και επιστημονική διασύνδεση με το γειτονικό νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Επίσης, δεσμεύεται για ταχύτατη εξυπηρέτηση σε ότι αφορά τη διενέργεια όλων των απαραίτητων διαγνωστικών και εργαστηριακών εξετάσεων, τακτικών και έκτακτων (αιματολογικών, βιοχημικών), που απαιτούνται για τους ασθενείς, ενώ έχει προχωρήσει σε σύμβαση με όλα τα ασφαλιστικά Ταμεία του ΕΟΠΥΥ, χωρίς καμία επιβάρυνση του ασφαλισμένου.

«Η ‘Nephrocare’ τηρεί ευλαβικά αυστηρότατους κανόνες υγιεινής, οι οποίοι περιλαμβάνουν χρήση ατομικών μέτρων ασφαλείας ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και ασθενών, αποστείρωση όλων των μηχανημάτων αιμοκάθαρσης μετά από κάθε βάρδια και αντισηψία όλων των χώρων παραμονής και νοσηλείας. Ακολουθώντας τις εξελίξεις, λαμβάνονται και όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του ιού Covid – 19 σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας αλλά και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας», κατέληξε ο κ. Μάστορας.

Προτεινόμενα για εσάς

Η πανδημία φούντωσε την «καταιγίδα» των επιπλοκών από Διαβήτη

Leonidas Kallidonis