Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Στο 1,20 ευρώ το εισιτήριο στις συγκοινωνίες από 1ης Ιουνίου έως 31 Οκτωβρίου

Στο 1,20 ευρώ το εισιτήριο στις συγκοινωνίες από 1ης Ιουνίου έως 31 Οκτωβρίου

ΜΑΡΙΝΑ ΞΥΠΝΗΤΟΥ

Τις επιμέρους λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο θα διαμορφωθούν οι τιμές στα κόμιστρα στα ΜΜΜ επεξεργάζονται υπουργείο Μεταφορών και ΟΑΣΑ. Oπως έκανε γνωστό ο υπουργός ΥΠΟΜΕ Κώστας Καραμανλής, θα προταθεί στο οικονομικό επιτελείο η τιμή μετά τη μείωση του ΦΠΑ να στρογγυλοποιηθεί στο 1,20 ευρώ από 1,40 που κοστίζει τώρα η διαδρομή των 90 λεπτών.
Το υπουργείο Μεταφορών θέλει να δώσει κίνητρα στους πολίτες ώστε να πάρουν μηνιαίες και ετήσιες κάρτες με τη νέα μειωμένη τιμή. Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, με τη μείωση του ΦΠΑ στο 13% από την 1η Ιουνίου έως και τις 31 Οκτωβρίου, από 1,40 ευρώ η τιμή του εισιτηρίου πάει συγκεκριμένα στο 1,28 ευρώ. «Καθώς όμως πρέπει να γίνει στρογγυλοποίηση, θα κάνουμε μία πρόταση στο οικονομικό επιτελείο, αντί να πάει στο 1,30 να πάει στο 1,20» ενώ πρόσθεσε ότι «θέλω να πιστεύω ότι αυτή η μείωση τελικά θα βοηθήσει και τα έσοδα του Οργανισμού, διότι θα δώσει ένα κίνητρο στους καθημερινούς χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς να προμηθευτούν ετήσιες, εξαμηνιαίες και μηνιαίας κάρτες».

Οι κινήσεις αυτές εκτιμάται πως θα τονώσουν σε ένα βαθμό και τα έσοδα του Οργανισμού, τα οποία έχουν συρρικνωθεί σημαντικά την περίοδο της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι οικονομικές απώλειες του ΟΑΣΑ το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου ανήλθαν στα 28 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το ποσοστό μείωσης των εσόδων έφτασε το 60% τον Μάρτιο και ήταν ακόμα μεγαλύτερο τον Απρίλιο.

Υπενθυμίζεται ότι οι χρήστες καρτών απεριόριστων διαδρομών θα λάβουν πίστωση για το ποσό που αντιστοιχεί στις ημέρες των περιορισμών στις μετακινήσεις κατά την επόμενη αγορά τους ενώ όσοι βγάλουν ετήσια κάρτα θα έχουν έκπτωση 10%.

Στο μεταξύ, τον Ιούλιο αναμένεται να λειτουργήσουν οι τρεις σταθμοί επέκτασης της γραμμής 3 του μετρό στον Πειραιά. Πρόκειται για τους: Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια, που επισκέφθηκε χθες το επιτελείο του υπουργείου Μεταφορών.

Η επέκταση της γραμμής 3 του μετρό «Αγία Μαρίνα – Δημοτικό Θέατρο» αποτελείται από σήραγγα μήκους περίπου 7,55 χλμ., έξι νέους σταθμούς («Αγ. Βαρβάρα», «Κορυδαλλός», «Νίκαια», «Μανιάτικα», «Πειραιάς», «Δημοτικό Θέατρο») και επτά ενδιάμεσα φρέατα εξαερισμού.

Οι εργασίες στην επέκταση της γραμμής 3 έχουν ολοκληρωθεί σε ποσοστό 83%. Στο τμήμα των τριών πρώτων σταθμών βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι δοκιμές των ηλεκτρομηχανολογικών συστημάτων, ενώ σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται τα αρχιτεκτονικά τελειώματα και οι αποκαταστάσεις επιφανείας.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχέδιο για να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των επιβατών στα ΜΜΜ με προσλήψεις και αγορά λεωφορείων

Ανδρέας Ντίνης

MMM: Νέες προσλήψεις, αναβάθμιση συρμών και αύξηση δρομολογίων – Όλα όσα αλλάζουν

Tinad

Κορωνοϊός: Ξεκινά εισαγγελική έρευνα για τις θεωρίες συνωμοσίας

Tinad

Υπ. Μεταφορών: Έρχονται 655 προσλήψεις και προμήθεια λεωφορείων

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός: Το συμβολικό μήνυμα του Κώστα Καραμανλή για τις μάσκες στα ΜΜΜ [εικόνα]

Evanthia Karra

Κορωνοϊός: Έλεγχοι της Τροχαίας σε ΜΜΜ και πρόστιμα για μάσκες και υπεράριθμους επιβάτες

Evanthia Karra

Αυτά είναι τα μέτρα κατά του συνωστισμού στα ΜΜΜ

Μιχάλης Μάρδας

Εντολή Μητσοτάκη σε λοιμωξιολόγους: Μην διστάσετε να πάρετε νέα μέτρα σε ΜΜΜ και κέντρα διασκέδασης

Μιχάλης Μάρδας

Το μετρό «πιάνει» Πειραιά: Τρεις νέοι σταθμοί – «ανάσα» για το επιβατικό κοινό!

Tinad