Ελεύθερος Τύπος
ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο ρεκόρ: 4,8 εκατ. SMS για… έξοδο το Σαββατοκύριακο λόγω της καλοκαιρίας

Τα πιθανά σενάρια για το κρίσιμο τριήμερο του Πάσχα - Οι κρίσιμες ώρες και τα μέτρα

Γωγώ Κατσέλη

«Μετάλλαξη» στις συνήθειες των πολιτών, που δεν περνά απαρατήρητη από τους επιτελείς των συναρμόδιων υπουργείων, προκάλεσε η καλοκαιρία, «παρενέργεια» που αποτυπώνεται στη σημαντική αύξηση των SMS που απεστάλησαν στο 13033 το τρίτο Σαββατοκύριακο ελέγχου των μετακινήσεων.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το διήμερο που πέρασε εστάλησαν κατά 20% περισσότερα γραπτά μηνύματα για «ελεύθερη» κυκλοφορία προς τις εγκεκριμένες -με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ)- τοποθεσίες σε σχέση με τον ημερήσιο μέσο όρο των τελευταίων τριών εβδομάδων. Σε απόλυτους αριθμούς, το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε 2,4 εκατ. SMS την ημέρα έναντι 2 εκατ. SMS που αποστέλλονταν σε καθημερινή βάση.

Πάντως, παρά το «ρεκόρ» στα γραπτά μηνύματα, ο αριθμός εκείνων που δεν αντιστάθηκαν στις υψηλές θερμοκρασίες και δήλωσαν «εξοδούχοι» είναι ακόμα μεγαλύτερος αυτό το Σαββατοκύριακο, αν συνυπολογιστούν και τα «φύλλα πορείας» που έχουν κατεβάσει από την ειδική διαδικτυακή πύλη που έχει δημιουργηθεί για τις μετακινήσεις, forma.gov.gr.

Σημειώνεται ότι από τη συγκεκριμένη πλατφόρμα οι πολίτες έχουν… προμηθευτεί πάνω από 3 εκατ. βεβαιώσεις τύπου Α και Β, ενώ δεν καταγράφεται περαιτέρω αύξηση του αριθμού τους, καθώς εφόσον τις κατεβάζουν στους υπολογιστές τους και τις εκτυπώνουν, δεν υπάρχει λόγος να ξαναεπισκεφθούν το forma.gov.gr.

Σύμφωνα με τους επιτελείς της οδού Φραγκούδη, τα ανωτέρω στοιχεία και κυρίως η καθημερινή αύξηση στο ποσοστό των έγκυρων μηνυμάτων, δείχνουν πως οι πολίτες έχουν εξοικειωθεί πλήρως με την αποστολή SMS στο 13033, η οποία μάλιστα δεν έχει χρέωση.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παρά την αυξημένη κίνηση που παρατηρήθηκε το Σαββατοκύριακο, τόσο λόγω της καλοκαιρίας όσο και των επισκέψεων σε σούπερ μάρκετ, τα οποία ήταν ανοιχτά και την Κυριακή για να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες εν όψει Πάσχα, ο κόσμος έχει αγκαλιάσει τα μέτρα, έχει προσαρμοστεί στη νέα καθημερινότητα και στις εξόδους του ακολουθεί τις οδηγίες των ειδικών για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Προτεινόμενα για εσάς

Ο κορωνοϊός «θέρισε» τις ΗΠΑ: Ανεργία σχεδόν στο 20% και οξυμένες ανισότητες

Evanthia Karra

Κορωνοϊός: Τα τρία σενάρια για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα

Evanthia Karra

Κορωνοϊός – Ξάνθη: Το ειδικό σχέδιο για μείωση της διασποράς, οι μοριακοί έλεγχοι και μίνι καραντίνες μετά τα αυξημένα κρούσματα

Tinad

Κορωνοϊός – Συναγερμός στη Νέα Καβάλα: Θετική έγκυος από τη δομή φιλοξενίας

Ανδρέας Ντίνης

Ιταλία – κορωνοϊός: Aύξηση των θανάτων και μείωση των κρουσμάτων

Ανδρέας Ντίνης

Κορωνοϊός: 15 νέα κρούσματα και 180 θάνατοι συνολικά στην Ελλάδα

Ανδρέας Ντίνης

Σε εξέλιξη οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό στην Ξάνθη

Ανδρέας Ντίνης

Η ΕΚΤ ετοιμάζει νέα στήριξη στην οικονομία της Ευρωζώνης

Tinad

Κορωνοϊός: Το «μοιραίο» ντέρμπι Γιουνάιτεντ-Σίτι – Τουλάχιστον 37 νεκροί από τον συγχρωτισμό

Evanthia Karra