Αθήνα Καιρός

Συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» – Είχε μαζί του βαρύ οπλισμό

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» – Είχε μαζί του βαρύ οπλισμό

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε τα ξημερώματα η Αντιτρομοκρατικη Υπηρεσία, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποίησε στην Αθήνα. Πρόκειται για τον λεγόμενο "τοξοβόλο του Συντάγματος" και δύο γυναίκες.

Ο άνδρας είχε αποδράσει τον Ιούνιο του 2019 από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας. Είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη συνωμοσία “Πυρήνων της Φωτιάς”, για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης και είχε καταδικαστεί για ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη. Η μια από τις γυναίκες είναι πρώην συνεργάτιδα της Πόλας Ρούπα και η δεύτερη είναι φίλη του άνδρα.

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι η 28χρονη είναι η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου η οποία είχε συλληφθεί το 2017 καθώς φιλοξενούσε την Πόλα Ρούπα σε διαμέρισμα στην Ηλιούπολη. Τότε είχαν βρεθεί καλάσνικοφ, πιστόλια, χειροβομβίδες και 100.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ εξέτιε ποινή 13 ετών στις αγροτικές φυλακές, μετά την καταδίκη του, το 2015, για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Ο Μιχαηλίδης απέκτησε το προσωνύμιο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» από τον Φεβρουάριο του 2011: Τότε είχε σηκώσει το τόξο του για να ρίξει εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, στη διάρκεια επεισοδίων.

Συνελήφθη, ασκήθηκε σε βάρος του δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους από τον ανακριτή. Είχε πει ότι το τόξο ήταν ψεύτικο και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να προκαλέσει οποιοδήποτε κίνδυνο.

Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ έχει ως εξής:

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες 29-01-2020 στην Αθήνα, ημεδαπός άνδρας 32 ετών και δύο ημεδαπές γυναίκες, 26 και 28 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και έφεραν μαζί τους βαρύ οπλισμό.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες 29-01-2020 στην Αθήνα, ημεδαπός άνδρας 32 ετών και δύο ημεδαπές γυναίκες, 26 και 28 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και έφεραν μαζί τους βαρύ οπλισμό.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]