Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Κίνηση τώρα: «Έμφραγμα» στον Κηφισό, καθυστερήσεις σε Κηφισίας και Αττική Οδό

Ο ληστής της τράπεζας στη Νέα Αρτάκη είχε φιλίες στους «Πυρήνες της Φωτιάς»

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Ο ληστής της τράπεζας στη Νέα Αρτάκη είχε φιλίες στους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Για διάπραξη ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στη Νέα Αρτάκη κατηγορείται ένας 34χρονος σεσημασμένος Ελληνας ληστής που τράβηξε την προσοχή της Αντιτρομοκρατικής.

Ο 34χρονος που φέρεται να έχει μεγάλο παρελθόν ως αντιεξουσιαστής, είχε συλληφθεί και το 2006 για ληστεία σε βάρος αποθήκης στην Αττική και τότε στο δικαστήριο τον είχαν υποστηρίξει μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η περίπτωση του ελέγχθηκε διακριτικά από την Αντιτρομοκρατική ωστόσο πέρα από την ποινική του δραστηριότητα δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να έχει προκύψει κάτι άλλο.
Το χρονικό της σύλληψής του

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο δράστης εισήλθε στο υποκατάστημα της τράπεζας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με μάσκα, σκούφο και γυαλιά ηλίου και με την απειλή πιστολιού, ακινητοποίησε 6 γυναίκες υπαλλήλους και μία πελάτισσα που υπήρχε στον χώρο.

Ακολούθως ο δράστης, χρησιμοποιώντας μία υπάλληλο, αφαίρεσε χρηματικά ποσά από το χρηματοκιβώτιο, τα ταμεία και ΑΤΜ, αφού προηγουμένως είχε κλειδώσει τις υπόλοιπες υπαλλήλους και την πελάτισσα στο υπόγειο της τράπεζας.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης, που είχαν προστρέξει άμεσα στο σημείο, ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον δράστη, τη στιγμή που εκείνος είχε εξέλθει από την Τράπεζα και επιβιβάζονταν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, προκειμένου να διαφύγει.

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε σε σακίδιο πλάτης που έφερε, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν πολεμικό τυφέκιο, μαζί με αορτήρα και γεμιστήρα, που περιείχε 30 φυσίγγια, πιστόλι κρότου – λάμψεως, μαζί με γεμιστήρα κενή φυσιγγίων, το χρηματικό ποσό που είχε αφαιρεθεί, ύψους 306.275 ευρώ, απομίμηση χειροβομβίδας, αλεξίσφαιρο γιλέκο και διάφορα είδη ρουχισμού – αμφίεσης. Επίσης κατασχέθηκε και η μοτοσικλέτα, ιδιοκτησίας του δράστη, ενώ το χρηματικό ποσό αποδόθηκε στη Διευθύντρια του Υποκαταστήματος.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]