Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Κίνηση τώρα: «Έμφραγμα» στον Κηφισό, καθυστερήσεις σε Κηφισίας και Αττική Οδό

ΑΠΘ: Ναρκομανείς πίσω από τους βανδαλισμούς γιατί θέλουν να προστατευτούν από το κρύο

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
ΑΠΘ: Ναρκομανείς πίσω από τους βανδαλισμούς γιατί θέλουν να προστατευτούν από το κρύο

Χρήστες ναρκωτικών, οι οποίοι λόγω του ψύχους το τελευταίο διάστημα αναζητούν τις νύχτες στέγη στους απόμερους χώρους της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, βρίσκονται, πιθανότατα, πίσω από σειρά περιστατικών βανδαλισμών στο κτήριο.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ και καταγράφηκε σήμερα το πρωί όταν τα συνεργεία καθαριότητας διαπίστωσαν πως άγνωστοι είχαν αδειάσει πυροσβεστήρες σε διάδρομο υπογείου του κτηρίου, όπου βρίσκονται εργαστήρια της Σχολής. Το Σαββατοκύριακο, εξάλλου, προκλήθηκε μικρής έκτασης φωτιά, όπου κάηκε μία πόρτα γραφείου.

«Μετά τη επιτυχημένη επιχείρηση της αστυνομίας κατά των διακινητών ναρκωτικών στις 11 Δεκεμβρίου, είχαμε ολοφάνερη ύφεση των φαινομένων παραβατικότητας, τουλάχιστον στην περιοχή της Πολυτεχνικής, για την οποία έχω καλή γνώση. Από τις αρχές του Ιανουαρίου, όμως, είχαμε επανεμφάνιση χρηστών, οι οποίοι – λόγω ψύχους ίσως – προσπαθούν να σε απόμερους χώρους της Πολυτεχνικής», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, καθηγητής Κωνσταντίνος Κατσιφαράκης.

Όπως εξήγησε, η Πολυτεχνική Σχολή έχει μεγάλη έκταση και δαιδαλώδη διάταξη και πολλές εισόδους, που μένουν ανοικτές μέχρι τη λήξη των μαθημάτων, για λόγους ασφάλειας έναντι έκτακτου γεγονότος, την ίδια στιγμή που το προσωπικό φύλαξης είναι πολύ περιορισμένο.

«Πιθανολογώ ότι οι πρόσφατες ζημίες οφείλονται σε τέτοιες ομάδες χρηστών, είτε παλαιών είτε και ανηλίκων. Η κοινωνία μας πρέπει να ακούσει το καμπανάκι που κτυπά και να αντιδράσει. Αν κάποιοι θεωρούν ότι η ανοχή στην «ήπια παραβατικότητα», όπως την αποκαλούν, είναι προοδευτική, ας ρωτήσουν τη γνώμη των συνεργείων καθαριότητας, που σήμερα το πρωί μάζευαν τη σκόνη από τους πυροσβεστήρες», επισήμανε ο κ. Κατσιφαράκης.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Tags:
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]