Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Κίνηση τώρα: «Έμφραγμα» στον Κηφισό – Καθυστερήσεις μισής ώρας στην Αττική Οδό

Αγρια επεισόδια με μαχαίρια και πετροπόλεμο μεταξύ προσφύγων στα Διαβατά [βίντεο]

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Αγρια επεισόδια με μαχαίρια και πετροπόλεμο μεταξύ προσφύγων στα Διαβατά [βίντεο]

Καζάνι που βράζει θυμίζει η κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Η αύξηση του αριθμού των προσφύγων που έχουν ενταχθεί στο κέντρο τον τελευταίο μήνα σε συνδυασμό με το επικίνδυνο μείγμα των διαφορετικών εθνικοτήτων που φιλοξενούνται εκεί καθιστούν το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου σε Μόρια της βόρειας Ελλάδας.

Το βράδυ της Τετάρτης ξέσπασαν άγρια επεισόδια εντός του καταυλισμού. Περίπου στις 10:00 το βράδυ ξεκίνησε πετροπόλεμος μεταξύ δύο ομάδων των τριάντα ατόμων. Από τη μία πλευρά βρίσκονταν Κούρδοι πρόσφυγες από το Ιράκ και από την άλλη Αφγανοί, Αλγερινοί και Μαροκινοί. Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα κατά τις οποίες ένας νεαρός δέχτηκε μαχαιριά στα πλευρά. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Λίγο αργότερα διακομίστηκε στο νοσοκομείο και η σύζυγός του εξαιτίας λιποθυμικού επεισοδίου.

Οι Αφγανοί καταγγέλλουν ότι το τελευταίο διάστημα έχουν μεταφερθεί στο κέντρο φιλοξενίας αρκετοί Κούρδοι. Κάποιοι από αυτούς έχουν περάσει εντός του κέντρου με παράνομο τρόπο καθώς στερούνται εγγράφων νόμιμης παραμονής στη χώρα.

YouTube thumbnail

Σύμφωνα με τους Αφγανούς, οι νεοεισερχόμενοι Κούρδοι του καταυλισμού επιδιώκουν να εκτοπίσουν οικογένειες Αφγανών από τα κοντέινέρ τους για να τα καταλάβουν οι ίδιοι. Οι Κούρδοι ισχυρίζονται ότι η άλλη πλευρά προκαλεί προβλήματα στο κέντρο και ότι οι περισσότεροι νεαροί από το Μαρόκο και την Αλγερία κάνουν χρήση ναρκωτικών και βγαίνουν εκτός ελέγχου.

Χρειάστηκε να περάσει αρκετή ώρα και να παρέμβουν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Οι δύο ομάδες αποτραβήχτηκαν στις περιοχές τους, όμως, δεν μπήκαν στα κοντέινερς. Για να μην εκτραχυνθεί εκ νέου η κατάσταση, μία διμοιρία της ΥΜΕΤ παρέμεινε στο εσωτερικό του κέντρου καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Η ατμόσφαιρα στο κέντρο μυρίζει μπαρούτι

Οι αντεγκλήσεις μεταξύ των προσφύγων στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου είναι καθημερινές. Συχνά η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου. Οι δύο αστυνομικοί που βρίσκονται στη είσοδο του καταυλισμού αδυνατούν να αστυνομεύσουν το κέντρο φιλοξενίας. Άλλωστε δεν είναι αυτός ο ρόλος τους. Κάθε φορά που τα αίματα ανάβουν καλούνται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να επιβάλουν την τάξη. Μόλις όμως η Αστυνομία αποχωρήσει οι νεαροί ταραχοποιοί είναι και πάλι ανεξέλεγκτοι.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]