Αθήνα Καιρός

Η απάντηση του Αρκά μετά την «θύελλα» που προκάλεσε σκίτσο του [εικόνες]

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
3 λεπτά
Η απάντηση του Αρκά μετά την «θύελλα» που προκάλεσε σκίτσο του [εικόνες]

«Θύελλα» προκάλεσε σε μερίδα χρηστών στα social media, ένα προσφυές σκίτσο του Αρκά.

Στο σκίτσο απεικονίζεται ο περίφημος «προφήτης» ο οποίος έχει τον εξής διάλογο με το κοινό του:

-Κάντε αυτό που πρέπει αν δεν θέλετε να σας καταριούνται οι επόμενες γενιές!
-Δηλαδή, τι να κάνουμε;
-Στείρωση!

arkas-steirosi-skitso-1000

Αρκετοί έσπευσαν να ασκήσουν κριτική στον σκιτσογράφο με ακραίο τρόπο κατηγορώντας τον ακόμη και για… ναζισμό. Στο χορό των επικρίσεων μπήκε και ο pitsirikos ο οποίος κατηγορεί τον Αρκά ότι τον αντιγράφει και πως ο γνωστός σκιτσογράφος… γερνά και γίνεται νεοφιλελεύθερος.

Σε απάντηση όλων των επικριτών του, ο Αρκάς ανέβασε στον επίσημο λογαριασμό του στο facebook τις «άχαρες» διευκρινίσεις:

arkas-antidrasi-facebook-1000

«Αν δεν θέλετε να σας καταριούνται οι επόμενες γενιές κάντε στείρωση», δηλαδή η μόνη πιθανότητα να μην σας καταριούνται οι επόμενες γενιές είναι να μην υπάρξουν επόμενες γενιές.
Δεν υπάρχει πιο άχαρο πράγμα από το να εξηγείς ένα αστείο (και ειδικά ένα αστείο του Αρκά που έχει τόσες συνδηλώσεις ώστε οποιαδήποτε εξήγηση το καταστρέφει). Όμως αυτό το σκίτσο δέχτηκε πολλές αναφορές και αρνητικά σχόλια, ακόμα και κατηγορίες από τον έρποντα κρετινισμό του Διαδικτύου για ευγονική(!!!) και ναζισμό(!!!), γι’ αυτό θεωρήσαμε σωστό να κάνουμε αυτό το σχόλιο.

Η «χολή» του Pitsirikos

Στο site pitsirikos.net ο blogger Pitsirikos ανέβασε άρθρο με τον τίτλο «Ο Αρκάς με αντιγράφει».

Υποστηρίζει ότι προ διετίας είχε γράψει «στειρώστε τους  Έλληνες για να σωθεί η Ελλάδα». Και στάζει δηλητήριο: «Καταλαβαίνω πως ο καλός συνάδελφος έχει μεγαλώσει, μπορεί να κακογερνάει, μπορεί να του φταίει που έγινε κάπως φιλελές στα γεράματα, αλλά αυτό δεν του επιτρέπει να παρουσιάζει τις ιδέες μου σαν δικές του» γράφει.

Σημειώνει ακόμη ότι «η σάτιρα και το χιούμορ δεν είναι απαραίτητο να αρέσουν σε όλους• υποχρέωση της σάτιρας είναι να ενοχλεί την εξουσία» και πως «ούτε ο Αρκάς είναι απαραίτητο να αρέσει σε όλους. Θα ήταν ύποπτο να αρέσεις σε όλους». Οπως λέει ο pitsirikos «ο καθένας εχει το δικαίωμα να κριτικάρει και η κριτική είναι σεβαστή. Μόνο οι ηλίθιοι φοβούνται την κριτική. Η υστερία, από την άλλη, δεν είναι σεβαστή. Και βλέπω μια υστερία εναντίον του Αρκά. Λάθος.

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]