Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Φωτιά στη Χαλκιδική – Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Χάνουν τις πινακίδες όσοι τις έχουν καταθέσει πάνω από 18 μήνες!

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
5 λεπτά
Χάνουν τις πινακίδες όσοι τις έχουν καταθέσει πάνω από 18 μήνες!

Αντιμέτωποι με καταστροφή για τις πινακίδες τους είναι όσοι τις έχουν καταθέσει για περισσότερο από 18 μήνες μετά από εγκύκλιο της ΑΑΔΕ.

Με εγκύκλιό του, ο διοικητής της ΑΑΔΕ δίνει εντολή στις εφορίες να προχωρούν γρηγορότερα στην καταστροφή και ανακύκλωση των πινακίδων κυκλοφορίας των οχημάτων που έχουν κατατεθεί από τους ιδιοκτήτες τους. Έτσι μόλις περάσουν 18 μήνες από την ημερομηνία της κατάθεσης (υποβολή δήλωσης ακινησίας οχήματος) οι πινακίδες θα καταστρέφονται.

Η προηγούμενη διάταξη προέβλεπε την καταστροφή των πινακίδων κυκλοφορίας 24 μήνες μετά από την ημερομηνία της κατάθεσης τους.

Στην περίπτωση που οι πινακίδες κυκλοφορίας ενός οχήματος καταστραφούν και δοθούν για ανακύκλωση από την εφορία λόγω της παρέλευσης του 18μήνου και ο ιδιοκτήτης του οχήματος επιθυμεί να το θέσει εκ νέου σε κυκλοφορίας τότε θα πρέπει να λάβει μια σχετική βεβαίωση από την εφορία και να την υποβάλλει στην αρμόδια Διεύθυνση Μεταφορών. Επίσης θα πρέπει αν καταβάλλει και παράβολο έκδοσης πινακίδων ύψους 30 ευρώ.

Όμως οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να ανανεώσουν και να παρατείνουν την προθεσμία των 18 μηνών. Μπορούν να το κάνουν με άρση της ακινησίας του οχήματός τους για ένα μήνα, για τρεις μήνες ή μέχρι το τέλος του έτους.

Μάλιστα είναι μια καλή ευκαιρία για όσους θέλουν να έχουν στις καλοκαιρινές διακοπές τους το αυτοκίνητο για το οποίο έχουν καταθέσει τις πινακίδες. Έχουν τη δυνατότητα να τις πάρουν πίσω μαζί με την άδεια κυκλοφορίας πληρώνοντας τα τέλη κυκλοφορίας με «έκπτωση» που φθάνει έως και 83%.

Ανάλογα με το διάστημα που θέλει κάποιος να θέσει ξανά σε κυκλοφορία το αυτοκίνητό του θα πρέπει να καταβάλει, πριν από την άρση της ακινησίας, τα τέλη κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στο συγκεκριμένο διάστημα, με τους εξής όρους:

1. Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλονται τα 2/12 των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Δηλαδή πληρώνετε τέλη κυκλοφορίας για 2 μήνες.

2. Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 4/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Για τους 3 μήνες θα πρέπει να πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε 4 μήνες.

3. Για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος του έτους (31.12.2018), καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του έτους συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών. Δηλαδή καταβάλλεται η αναλογία των τελών για κάθε μήνα, συν τα τέλη δύο μηνών ακόμη.

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]